Apple testeaza noi tipuri de ecrane pentru iPhone

Apple testeaza noi ecrane pentru viitoare modele ale iPhone, iar aici nu vorbim despre deja cunoscutele ecrane OLED ce ar trebui sa ajunga in iPhone 8, ci despre cele microLED. Se speculeaza de luni si luni de zile ca Apple are cel putin un laborator in care dezvolta ecrane microLED pentru iPhone, iar aceste informatii de astazi par sa sustina teoria.

Conform sursei informatiilor de astazi, compania Apple ar dori sa produca anul acesta unele prototipuri, sau chiar produse reale care au ecrane microLED. Apple a cumparat in 2014 o companie specializata pe producerea de ecrane microLED pentru terminale mobile, iar acum doreste sa-si finalizeze tehnologiile pentru a le putea implementa in propriile produse.

Avand in vedere ca Apple lucreaza de aproximativ 3 ani la dezvoltarea de ecrane microLED pentru terminalele iPhone, nu ar fi greu de crezut ca in 2017 ar putea produce si primele prototipuri. Desi ele sunt gandite in principal pentru iPhone, aceste ecrane microLED ar putea fi initial implementate in Apple Watch, aici existand cele mai multe zvonuri privind planurile Apple.

Apple face in mod fortat trecerea la OLED pentru iPhone deoarece nu are alternative in domeniul LCD, insa in realitate ea ar dori sa se foloseasca de tehnologiile microLED. Cat va dura pana cand vom si vedea primul iPhone cu ecran microLED este greu de spus, dar compania Apple asta vrea sa le ofere clientilor din lumea intreaga intr-un timp cat mai scurt posibil.

“Recent market speculations indicate that Apple is likely to crank out a small volume of micro LED display products from its plant in Taoyuan, northern Taiwan at the end of the year. Taiwan-based innovative startup PlayNitride, which was reportedly targeted by Samsung Electronics for possible acquisition, is expected to install a production line for trial production of micro LED products in the second half of 2017, the sources indicated.”

iPhone microLED Apple