Prima Pagina iPhone Apple testeaza noi tipuri de ecrane pentru iPhone

Apple testeaza noi tipuri de ecrane pentru iPhone

Apple testeaza noi ecrane pentru viitoare modele ale iPhone, iar aici nu vorbim despre deja cunoscutele ecrane OLED ce ar trebui sa ajunga in iPhone 8, ci despre cele microLED. Se speculeaza de luni si luni de zile ca Apple are cel putin un laborator in care dezvolta ecrane microLED pentru iPhone, iar aceste informatii de astazi par sa sustina teoria.

Conform sursei informatiilor de astazi, compania Apple ar dori sa produca anul acesta unele prototipuri, sau chiar produse reale care au ecrane microLED. Apple a cumparat in 2014 o companie specializata pe producerea de ecrane microLED pentru terminale mobile, iar acum doreste sa-si finalizeze tehnologiile pentru a le putea implementa in propriile produse.

Avand in vedere ca Apple lucreaza de aproximativ 3 ani la dezvoltarea de ecrane microLED pentru terminalele iPhone, nu ar fi greu de crezut ca in 2017 ar putea produce si primele prototipuri. Desi ele sunt gandite in principal pentru iPhone, aceste ecrane microLED ar putea fi initial implementate in Apple Watch, aici existand cele mai multe zvonuri privind planurile Apple.

Apple face in mod fortat trecerea la OLED pentru iPhone deoarece nu are alternative in domeniul LCD, insa in realitate ea ar dori sa se foloseasca de tehnologiile microLED. Cat va dura pana cand vom si vedea primul iPhone cu ecran microLED este greu de spus, dar compania Apple asta vrea sa le ofere clientilor din lumea intreaga intr-un timp cat mai scurt posibil.

“Recent market speculations indicate that Apple is likely to crank out a small volume of micro LED display products from its plant in Taoyuan, northern Taiwan at the end of the year. Taiwan-based innovative startup PlayNitride, which was reportedly targeted by Samsung Electronics for possible acquisition, is expected to install a production line for trial production of micro LED products in the second half of 2017, the sources indicated.”

iPhone microLED Apple

 • Srb Srb

  Dupa cum ziceam Oled e ceva trecator

 • Sorin Caluianu

  Este pe dracu oled trecător! Este viitorul ecranelor! Oled este alcătuit din o multitudine de micro leduri RGB ! Sant numai vrajeli ca apple cercetează și face la capitolul ecrane! Sta cu mâna întinsă la gigantul samsung și lg să ia componente pt a construi apple….in acest articol sant scrise abureli pt necunoscători….

 • Srb Srb

  oled cum sa fie viitorul ecranelor? cand el nu este clar recomandat pt display ce stau mult timp deschis?? pt telefoane tablete merge pt ca le tii deschise mai putin timp ca un tv/monitor etc
  Cand apare mLED calumea, multa lume va face pasul si va zice bye bye OLED

 • Filip

  Pana o sa faca Apple microled face Samsung ceva mai bun,sa stea pe curul ei Apple si sa angajeze dracu un designer calumea ca m-am saturat de acelasi design de atata vreme care e cam acelasi si pe iph 8

 • ibadea

  exact, Samsung a renuntat la productia de televizoare cu OLED si a trecut la QLED brusc. Apple a refuzat sa treaca la QLED pentru ca foloseste candium care este toxic si ii incalca politica. In iphone 8 va fi doar un compromis cu OLED pentru ca intradevar nu are alta varianta in momentul de fata

 • Nicos

  Sa creasca pretul cu 10 dolari in tarile unde se cumpara oricum si gata 😃

 • V.P

  Asta cu putina sansa din 2020 , pana atunci Oled este asteptat ca painea calda in zeci si sute de miloane de terminale , doar Oled vine sa inlocuiasca batranul lcd , ecran care inca este folosit la scara larga , probabil ca Apple urmeaza sa foloseasca tot lcd in iPhone 7S si 7S Plus .

 • Srb Srb

  corect