Vanzarile iPhone au scazut dramatic pentru Apple

Vanzarile iPhone au o evolutie fluctuanta in ultimii 2 ani, diferentele dintre trimestrele fiscale incepand sa fie din ce in ce mai mari, chiar si in ani diferiti. Din pacate pentru Apple, se pare ca popularitatea iPhone incepe sa scada in fata pretului cerut pentru terminale, iar China este tara unde aceasta problema este resimtita cel mai bine de catre americani.

Conform analistilor americani, vanzarile iPhone au scazut cu nu mai putin de 20% in China in cursul acestui an fata de anii anteriori, problema fiind una extrem de mare. Apple era la un moment dat lider in vanzarile de smartphone-uri din China, insa de ceva vreme a fost intrecut fara drept de apel de catre producatori locali precum Oppo sau Vivo.

Oferind si un motiv pentru aceasta scadere dramatica a vanzarilor iPhone in China, analistii sustin ca produsele Apple nu se diferentiaza la fel de mult precum cele ale competitorilor. Realitatea este ca din punct de vedere al caracteristicilor exista similaritati intre toate smartphone-urilor, insa iOS-ul nu mai pare sa fie suficient de bun pentru a-i convinge pe chinezi sa cheltuie multi bani pe iPhone.

China a fost la un moment dat tara care genere cei mai multi bani din vanzarea produselor Apple, insa aceasta situatie s-a schimbat cu mult in anii ce au trecut. Desigur ca cei de la Apple nu au vreo idee despre cum sa rezolve problemele, asa ca vanzarile iPhone in China vor continua sa scada daca iPhone 8 nu va aduce suficient de multe noutati importante.

“Apple’s recent weakness in China has largely been due to iPhone. During the Q2 17 earnings call, Apple spoke of 20% revenue growth for Mac and “double-digit growth” for Services in Greater China, which suggests that iPhone + iPad revenue must have declined at least double digits at constant currency. Third party market research (IDC) corroborates that Apple’s >$500 ASP smartphone units declined >20% in each of the past 5 quarters in Mainland China.”

iphone scadere vanzari china

15 COMENTARII

  1. Tocmai ce spuneam : iPhone este un telefon modest care era ținut în frunte până nu de mult de iOS. Dar atâta timp cât a început sa aibă buguri, piața deja începe sa piardă interesul.

  2. Hmmm…e logic….e saturată piața de terminale mobile. Clienții cam știu de acum către ce se orientează. Nu e vorba că apple are bug-uri sau cine știe ce chichițe…că oricum e peste android din multe puncte de vedere ca sistem de operare. Iar când văd că unii chiar zic că smartphone-urile actuale, inclusiv apple sunt modeste, consider că oamenii ăștia trăiesc pe altă lume…deja aproape jumătate din telefoanele de pe piață sunt superioare ca si performante de procesare decât multe laptopuri destul de scumpe și multe au înlocuit diverse task-uri pe care utilizatorii le realizau pana acum doar cu un laptop….asta zice tot

  3. Profitul poate fi zero, sa nu plateasca impozite, se face din condei (a nu se confunda venitul cu profitul, sunt lucruri diferite), cei care aveti firme stiti cum stau lucrurile…asa stau lucrurile aici, doar ca la un alt nivel, macro

  4. Exact, multi le confunda, fara profit se poate sta mult și bine , mai ales că sacrificare sa ajuta chinezi sa ocupe o porțiune cat mai mare din piața cu preturile lor mici

  5. Au cumparat aia ca fraierii pana si-au dat intr-un final seama ca e teapa sa cumperi acelasi telefon in fiecare an.
    Acum serios, in China, cu exceptia a cateva orase, oamenii sunt saraci. Unii si-au permis un iphone, dar nu il schimba precum occidentalii. Probabil s-a saturat piata de telefoane scumpe. Am stat acolo ceva timp. Cine a fost acolo stie ca oamenii aia nu prea pun pret pe aspectul material precum occidentalii. Alta mentalitate. Niste oameni foarte modesti. Majoritatea au smartphone-uri, dar rar vezi iphone. In schimb in Japonia, majoritatea au iphone-uri si rar vezi altceva. Este foarte usor de observat in Asia. In metrouri cred ca 80-90% din calatori stau pe smartphone-uri. E fun sa te uiti la ei, mai ales cand stau la cozi la transport