Prima Pagina iPhone Vanzarile iPhone au scazut dramatic pentru Apple

Vanzarile iPhone au scazut dramatic pentru Apple

15

Vanzarile iPhone au o evolutie fluctuanta in ultimii 2 ani, diferentele dintre trimestrele fiscale incepand sa fie din ce in ce mai mari, chiar si in ani diferiti. Din pacate pentru Apple, se pare ca popularitatea iPhone incepe sa scada in fata pretului cerut pentru terminale, iar China este tara unde aceasta problema este resimtita cel mai bine de catre americani.

Conform analistilor americani, vanzarile iPhone au scazut cu nu mai putin de 20% in China in cursul acestui an fata de anii anteriori, problema fiind una extrem de mare. Apple era la un moment dat lider in vanzarile de smartphone-uri din China, insa de ceva vreme a fost intrecut fara drept de apel de catre producatori locali precum Oppo sau Vivo.

Oferind si un motiv pentru aceasta scadere dramatica a vanzarilor iPhone in China, analistii sustin ca produsele Apple nu se diferentiaza la fel de mult precum cele ale competitorilor. Realitatea este ca din punct de vedere al caracteristicilor exista similaritati intre toate smartphone-urilor, insa iOS-ul nu mai pare sa fie suficient de bun pentru a-i convinge pe chinezi sa cheltuie multi bani pe iPhone.

China a fost la un moment dat tara care genere cei mai multi bani din vanzarea produselor Apple, insa aceasta situatie s-a schimbat cu mult in anii ce au trecut. Desigur ca cei de la Apple nu au vreo idee despre cum sa rezolve problemele, asa ca vanzarile iPhone in China vor continua sa scada daca iPhone 8 nu va aduce suficient de multe noutati importante.

“Apple’s recent weakness in China has largely been due to iPhone. During the Q2 17 earnings call, Apple spoke of 20% revenue growth for Mac and “double-digit growth” for Services in Greater China, which suggests that iPhone + iPad revenue must have declined at least double digits at constant currency. Third party market research (IDC) corroborates that Apple’s >$500 ASP smartphone units declined >20% in each of the past 5 quarters in Mainland China.”

iphone scadere vanzari china