Prima Pagina iPhone Presedintele SUA foloseste un iPhone limitat

Presedintele SUA foloseste un iPhone limitat

Presedintele SUA, Donald Trump, foloseste inca din luna mai un iPhone al companiei Apple, desi cu doar un an in urma cerea boicotarea celor din Cupertino pentru ca nu produc iPhone in SUA. Pentru ca folosea un smartphone Samsung vechi de cativ ani, care nu era sigur, Trump a fost fortat sa renunte la acel smartphone si sa inceapa sa foloseasca un iPhone.

Desi serviciile secrete ale SUA ii permit sa foloseasca un iPhone, conform unor informatii aparute recent, terminalul ar fi extrem de limitat in functionalitate. Mai exact, singura aplicatie vizibila pe acel iPhone ar fi aplicatia Twitter prin care Trump scrie diverse prostii pe contul personal, pe care mai apoi toata lumea le ia drept “bune” si le transforma in stiri.

Apple permite ascunderea tuturor aplicatiilor din iPhone sau iPad folosind profile de configuratie, deci nu vorbim despre vreo “magie” facuta de catre serviciile secrete. Totusi, lui Barack Obama nu i s-a permis sa foloseasca un iPhone, desi avea o tableta iPad, insa Donald Trump are un asemenea smartphone, desi el este extrem de limitat in functionalitate.

“Top White House officials tell me the key to forcing a more disciplined President Trump (like the one onstage overseas) is limiting his screen time. In Trump’s case, it’s curtailing his time watching TV and banging out tweets on his iPhone. Trump himself has been pushing staff to give him more free time. But staff does everything it can to load up his schedule to keep him from getting worked up watching cable coverage, which often precipitates his tweets. It has worked well overseas so far.”

Donald Trump iPhone limitat