iPhone 8 – schimbarea pentru iOS 11 adusa de ecran

iPhone 8 ar putea avea o noua functie grozava in iOS 11 multumita noului ecran, ea putand permite vizualizarea de 2 aplicatii in acelasi ecran.

iPhone 8 va avea, dupa cum prea bine stiti deja, un nou ecran cu diagonala de 5.8 inch si un screen ratio de 18.5:9, conform unui partener foarte important al Apple. Vorbim practic despre un iPhone 8 care va fi, in dimensiuni, mai mare decat iPhone 7, dar care urmeaza sa afiseze deasemenea si mai multe imagini pe ecran pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Schimbarea screen ratio-ului iPhone 8 in comparatie cu cel al iPhone 7 ar putea aduce si o schimbarea de rezolutie, dar un spatiu suplimentar pe care Apple ar putea afisa imagini, sau noul buton Home virtual. Separat de aceste schimbari care vor fi vizibile in iOS 11, compania Apple ar putea implementa in iPhone 8 si o alta imbunatatire serioasa care exista in iPad deja.

Mai exact, vorbim despre sistemul split view pe care compania Apple il ofera in iPad, el putandu-ne permite in iOS 11 pe iPhone 8 sa vedem doua aplicatii in acelasi ecran. Desigur ca sistemul ar functiona doar in landscape mode pe ecranul iPhone 8 cu iOS 11, insa el ne-ar putea oferi noi functii de productivitate, atat timp cat butonul Home virtual ra fi ascuns in interfata.

iPhone 8 – schimbarea pentru iOS 11 adusa de ecran

Puteti vedea in imaginea de mai jos cum va arata aceasta noua functie in iOS 11 pe ecranul iPhone 8, totul trebuind sa fie cam similar, daca butonul Home este ascuns. In momentul de fata putem activa prin jailbreak o asemenea functie pe iPhone, insa iPhone 8 ar urma sa ne-o aduca in mod nativ in iOS 11, dar exclusiv pe acest nou smartphone al Apple.

Cei din Cupertino au refuzat pana acum sa implementeze aceasta functie in iPhone 7 Plus deoarece ecranul nu ar fi suficient de mare pentru ea, dar cu iPhone 8 lucrurile s-ar putea schimba. Daca luam in calcul ecranul mai mare al iPhone 8, dar si scaderea constanta a vanzarilor iPad, compania Apple nu prea mai are motive sa tina aceasta functie departe de utilizatori.

Unele zvonuri aparute pana acum in legatura cu iOS 11 au anuntat posibila implementare a acestei functii pentru iPhone 8, dar aparitia sa pare destul de sigura. In platforma Android exista de ceva vreme aceasta functionalitate, asa ca a cam venit timpul pentru ca Apple sa o preia in iOS 11 si iPhone 8, dar ramane de vazut ce va decide compania.

iPhone 8 split screen ios 11