iPhone 8 – iata cum va functiona noul Touch ID

iPhone 8 are doua schimbari majore anuntate astazi de catre TSMC, Touch ID urmand a avea un cititor de amprente optic si senzori cu infrarosu pentru camera.

iPhone 8 va avea un nou tip de Touch ID integrat de catre compania Apple, iar asta va presupuns si un nou mod de a ne scana amprentele pentru a securiza terminalele. Diverse zvonuri privind implementarea Touch ID in iPhone 8 sugereaza faptul ca noul cititor de amprente va fi integrat fie in ecran, fie in carcasa noului smartphone al companiei Apple.

Continuand seria zvonurilor privind Touch ID, un partener major al Apple ne spune astazi ca iPhone 8 urmeaza sa aiba un cititor de amprente optic integrat in ecran. Mai exact, multumita acestui nou tip de cititor de amprente, iPhone 8 va permite utilizarea Touch ID prin simpla plasare a degetului pe ecran in locul unui buton special precum la iPhone 7.

Mergand mai departe, iPhone 8 urmeaza sa aiba deasemenea senzori cu infrarosu care vor imbunatati camera principala a smartphone-ului pentru a oferi functii de realitate augmentata. De cateva luni auzim exact acelasi lucru cu privire la iPhone 8, insa aceste detalii vin direct de la un partener Apple care dezvolta noul produs, asa ca nimic nu poate fi mai sigur decat atat.

iPhone 8 – iata cum va functiona noul Touch ID

In ceea ce priveste ecranul, iPhone 8 urmeaza sa aiba si un screen ratio de 18.5:9, superior celui de 16:9 disponibil in momentul de fata in terminalele iPhone 7. O informatie similara ne-a fost oferita si in cursul zilei de ieri, ecranul OLED al iPhone 8 cu diagonala de 5.8 inch venind cu schimbari foarte mari in comparatie cu seriile anterioare ale produselor Apple.

Practic, noul Touch ID al iPhone 8 va fi bazat pe o tehnologie optica si va permite scanarea amprentei prin simpla apasare a unei portiuni pe ecran. Camere cu senzori infrarosii vor fi si 3D pentru a oferi functiile de realitate augmentata, asa ca va fi interesant de vazut ce fel de noutati va oferi compania Apple si pentru iOS 11 in noul smartphone.

“Apple will use an optical fingerprint sensor to enable authentication directly on the screen, said the report. Additionally, the new iPhone devices will also come with invisible infrared image sensors to enhance the functionality of high-pixel camera and to enable AR applications. Meanwhile, the screen ratio of the displays of the new iPhone devices will be adjusted to 18.5:9 instead of the previous 16:9, added the report.”

Toate aceste informatii privind iPhone 8 au fost spus de catre diverse surse in ultimele luni, dar va reamintesc faptul ca acum ele vin direct de la TSMC. Cei de la TSMC produc noul chip A11 al iPhone 8, asa ca stiu cam tot ceea ce urmeaza sa sa ofere compania Apple pentru noul smartphone, deci putem nota cateva schimbari ca fiind sigure.

iPhone 8 Touch ID infrarosu camera