iPhone 6S si iPad Mini 4 ar putea fi cauza prabusirii unui avion

Un iPhone 6S si o tableta iPad Mini 4 sunt luate in considerare ca fiind posibilele cauze ale prabusirii cursei aeriene EgyptAir 804 in cursul anului 2016. Nu mai putin de 66 de persoane au decedat in urma acestei tragedii aviatice, iar investigatorii considera ca un iPhone 6S si tableta iPad Mini 4 ar fi fost sursa unui incendiu pornit in carlinga avionului.

Copilotul avionului avea un iPhone 6S si o tableta iPad Mini 4 in carlinga, ele fiind lasate la incarcat in timpul zborului, dar aparent intr-o priza nepotrivita pentru asa ceva. Din cauza faptului ca acel iPhone 6S si acea tableta iPad Mini 4 au fost lasate la incarcat intr-o priza care nu fusese conceputa pentru asa ceva, ele s-ar fi supraincalzit si ar fi generat un incendiu.

Teoria francezilor este ca ori acel iPhone 6S, ori acea tableta iPad Mini 4 ar fi avut o baterie care a explodat din cauza supraincalzirii dupa ce au fost lasate la incarcat intr-o priza nepotrivita. Practic, aici vina este a copilotului si nu a produselor Apple, deoarece daca ar fi fost plasate in priza potrivita, sansele ca incendiul sa fi izbucnit de la ele ar fi fost nule.

Pe de alta parte, autoritatile din Egipt sunt de parere ca o bomba ar fi fost cauza prabusirii avionului, ele descoperind urme de explozie pe corpurile unor victime. Practic, egiptenii sustin ideea unui atac terorist in locul unui incendiu generat de un iPhone 6S si o tableta iPad Mini 4, dar pe 30 septembrie ar trebui sa aflam rezultatele finale.

In ciuda faptului ca investigatia dureaza de aproape un an de zile, cei de la Apple nu au fost contactati in vreun moment de catre investigatori pentru a-si oferi ajutorul. Avand in vedere aceasta situatie, investigatorii nu sunt inca siguri daca produsele Apple au fost neaparat de vina, ci incarcarea lor intr-o priza nepotrivita ar fi generat incendiul.

“We haven’t been contacted by [Air Transport Gendarmerie] or any authority investigating this tragic event. We have not seen any report, but we understand there is no evidence to link this event to Apple products. If investigators have questions for us, we would, of course, assist in any way we can. We rigorously test our products to ensure they meet or exceed international safety standards.”

iPhone 6s explozie avion prabusire explozie