iOS 10.3.2 vs iOS 9.3.2 – care este mai rapid pe iPhone ?

25

iOS 10.3.2 este actuala versiune stabil a sistemului de operare iOS, iar astazi avem ocazia de a vedea un test de performante care il pune fata in fata cu iOS 9.3.2. Dupa cum puteti vedea, vorbim despre diferenta de exact o iteratie majora intre iOS 10.3.2 si iOS 9.3.2, daca este sa-mi permiteti comparatia, iar diferentele intre ele sunt remarcabile.

Pentru inceput merita mentionat faptul ca iOS 10.3.2 porneste mai repede decat iOS 9.3.2 pe iPhone 5, iar asta multumita noului sistem de fisiere APFS si a sporului de performante adus de catre el. Mergand mai departe, iOS 10.3.2 este cel putin egal cu iOS 9.3.2 in performante pe iPhone 5, iar asta este o realizare remarcabila, deoarece multi se asteptau la altceva.

In mod normal compania Apple ar fi lasat o diferenta colosala in performante intre versiuni de iOS despartite de o diferenta atat de mare intre build-uri, insa cu iOS 10.3.2 si iOS 9.3.2 lucrurile nu stau asa. Noul APFS implementat in iOS 10.3 incepe sa ne arate ca Apple nu vrea ca terminalele sale sa aiba diferente majore in performante, chiar daca exista diferente in vechime.

iPhone 5 va functiona cu iOS 10.3.2 la fel de bine ca si atunci cand avea iOs 9.3.2, iar terminalele mai noi vor avea performante si mai bune. Desi iOS 10.x va fi ultima versiune a iOS oferita de catre Apple pentru iPhone 5, puteti fi totusi siguri ca performantele nu vor fi reduse substantial de catre cei din Cupertino pana la ultimul build oferit.

Deci, ce parere aveti despre aceasta strategie a Apple ?