iOS 10.3.2 vs iOS 9.3.2 – care este mai rapid pe iPhone ?

iOS 10.3.2 este actuala versiune stabil a sistemului de operare iOS, iar astazi avem ocazia de a vedea un test de performante care il pune fata in fata cu iOS 9.3.2. Dupa cum puteti vedea, vorbim despre diferenta de exact o iteratie majora intre iOS 10.3.2 si iOS 9.3.2, daca este sa-mi permiteti comparatia, iar diferentele intre ele sunt remarcabile.

Pentru inceput merita mentionat faptul ca iOS 10.3.2 porneste mai repede decat iOS 9.3.2 pe iPhone 5, iar asta multumita noului sistem de fisiere APFS si a sporului de performante adus de catre el. Mergand mai departe, iOS 10.3.2 este cel putin egal cu iOS 9.3.2 in performante pe iPhone 5, iar asta este o realizare remarcabila, deoarece multi se asteptau la altceva.

In mod normal compania Apple ar fi lasat o diferenta colosala in performante intre versiuni de iOS despartite de o diferenta atat de mare intre build-uri, insa cu iOS 10.3.2 si iOS 9.3.2 lucrurile nu stau asa. Noul APFS implementat in iOS 10.3 incepe sa ne arate ca Apple nu vrea ca terminalele sale sa aiba diferente majore in performante, chiar daca exista diferente in vechime.

iPhone 5 va functiona cu iOS 10.3.2 la fel de bine ca si atunci cand avea iOs 9.3.2, iar terminalele mai noi vor avea performante si mai bune. Desi iOS 10.x va fi ultima versiune a iOS oferita de catre Apple pentru iPhone 5, puteti fi totusi siguri ca performantele nu vor fi reduse substantial de catre cei din Cupertino pana la ultimul build oferit.

Deci, ce parere aveti despre aceasta strategie a Apple ?

25 COMENTARII

  1. Ar tr sa facă un soft bun Pt toate telefoanele Apple , dar strategia lor de a le încetini pe cele vechi ca să-ți cumperi altul mai nou nu se va schimba niciodată

  2. Nu mai ai ce face cu iOS 6. Nu mai merg următoarele: Facebook Messenger, FaceTime, Yahoo Mail (prin aplicația Mail al iOS 6), nu se mai sincronizeza fotografiile prin iCloud, plus o grămada de aplicații din Appstore. E rapid, dar iOS 7 e mult mai util si doar cu foarte puțin mai lent

  3. Niciun alt producător nu oferă suport software pe timp atât de îndelungat ca Apple. Deci despre ce vorbești tu acolo?

  4. Pfff !!! Nu e nicio strategie! Hai sa dam vina si pe Microsoft ca nu mai face sistem updatat la zi, care sa mearga mearga impecabil pe Pentium 3…

  5. Nu ofera suport ceilalti, dar iti lasa posibilitatea de a folosi versiunea respectiva daca vrei, Mr. Tamburina. Simti diferenta?

  6. Iphone 6 si 6s toaca bateria foarte repede . Tin sa precizez ca 6s il am de 8 luni cumparat de nou . Cea mai proasta investitie de 500£. In viitorul apropiat o sa piarda din clientela.

  7. iPhone 5s e un telefon vechi de 4 ani, care se mișca foarte bine, primind pana acum 3 update-uri majore : iOS 8,9 si 10. Niciun plasticar nu ajunge măcar in preajma acestei performante, mai ales ca va rula si iOS 11, deci 4 versiuni majore de iOS.

  8. Sa zică cineva vreo mizerie cu Handroid, având 512 mb ram, care merge mai bine decât iPhone 4s, cu soft din 2015!

  9. Nexus 4, din 2012.
    Lansat cu Android 4.2->4.3->4.4->5.0->5.1.
    Exemplul asta mi a venit in minte primul. Sigur mai sunt și altele.

  10. Adică Noiembrie 2012-Aprilie 2015. Doi ani jumate. Un device venit de la google. Pai si iPhone 3GS a primit update pe timp mai îndelungat (toamna lui 2009 – toamna lui 2012)

  11. Da , Galaxy S1 merge foarte bine cu Android 7.1.1 , dupa 7 ani de la aparitie .
    Si sunt sute de telefoane cu 512Mb de ram proiectate sa mearga cu Marshmallow sau Lolipop din start . Toate merg infinit mai bine decat merge 4S cu ultimul iOS suportat .
    Android este net superior la capitolul asta .

  12. @Iulian Degeaba altii imi dau voie sa folosesc ce versiune vreau eu daca nu mai gasesc drivere/programe actualizate, functionale in 2017.
    Ce mai urmeaza oameni buni? Hai sa ne plangem ca nu gasim ultimele filme pe casete video ori albumele noi pe benzi de magnetofon.

  13. @Mircea, era vorba de a lasa utilizatorul sa decida DACA vrea sau nu, nu sa imi impui tu, pe banii mei pana la urma. Eu nu sunt impotriva progresului, dar nu asa.

  14. De acord ca nu automat, dar nici abuziv sa tot bagi mesajul, mai ales ca am refuzat de cateva ori, inseamna ca nu vreau. Fata mea a apasat fara sa vrea pe instalare la noapte si uite asa m-am trezit fericit updatat 🙂

  15. cine a zis ca androidul e net superior inseamna ca nu a avut deaface cu un ios…folosesc marca apple de cand a aparut si sunt foarte multumit…dc un s7 spre ex se blocheaza si un iph7 sau chiar iph5 nu se blocheaza….va zic eu:sistemul de operare mai baieti