Procesoarele pentru iPhone 9 intra in productie

iPhone 9 este deocamdata departe de a fi pregatit pentru lansarea oficiala pe pietele globale, insa un partener major al celor de la Apple deja se pregateste pentru productia sa. Mai exact, taiwanezii de la TSMC deja sunt pregatiti sa initieze productia de test pentru a produce noi procesoare folosind un proces de fabricatie de 7nm, superior celor actuale.

Deocamdata cei de la TSMC testeaza liniile de productie, insa in 2018 intentioneaza sa inceapa productia chip-urilor care ar putea ajunge in iPhone 9, sau iPhone 8S, indiferent de denumire. Folosirea acestei tehnologii pentru a produce chip-uri folosind un proces de fabricatie de 7nm este doar primul pas pentru TSMC, unul imbunatit urmand a fi folosit in 2019.

Mai exact, in 2019 cei de la TSMC intentioneaza sa foloseasca un proces de fabricatie folosind tehnologie ultravioleta extrema, iar Apple va profita de pe urma sa. TSMC produce deja chip-urile cu procesoarele iPhone folosind un proces de fabricatie de 10nm, insa incepand de anul viitor acesta urmeaza sa aiba parte de o imbunatatire semnificativa.

Apple se bazeaza pe cei de la TSMC pentru a-si produce procesoarele iPhone si iPad, iar un proces de fabricatie de 7nm va veni cu imbunatatiri majore. De la performante in procesare si pana la imbunatatirea autonomiei bateriei, viitoarele chip-uri vor oferi schimbari majore pentru produsele Apple, dar si pentru alte produse electronice.

“Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) is set to move its 7nm process technology to volume production in 2018, an improved version of the 7nm process using extreme ultraviolet (EUV) will be ready for volume production a year later, according to company co-CEO CC Wei. TSMC’s manufacturing technologies are offered to target four main applications – mobile, high-performance computing, automotive and IoT, Wei indicated. TSMC has already moved its 10nm process technology focusing mainly on mobile devices to volume production.”

iPhone 9 procesor TSMC