Apple investeste serios in incarcarea wireless

Apple a implementat un sistem de incarcare wireless in Apple Watch in 2015, acesta fiind primul produs care se bucura de o asemenea tehnologie. Foarte multa lume a cerut aducerea sa in iPhone, iar cei de la Apple raspund cererilor, astfel ca iPhone 8 urmeaza sa fie primul terminal al americanilor care are integrat un sistem de incarcare fara fir.

Intentiile celor de la Apple pentru viitor sunt totusi mult mai serioase, deoarece recent ei l-au angajat pe Esin Terzioglu de la compania Qualcomm, cu care sunt implicati in multe procese. Esin Terzioglu a fost vicepresedinte al diviziei de hardware din cadrul Qualcomm, el fiind specializat pe dezvoltarea de sisteme de incarcare wireless pentru orice fel de produse.

Qualcomm ofera in momentul de fata cele mai avansate sisteme de incarcare wireless si are cele mai multe produse de acest gen implementate in diverse terminale mobile. Pentru ca Apple vrea ceva similar, dar proprietar, Esin Terzioglu a parasit compania Qualcomm dupa 8 ani petrecuti acolo, iar acum probabil va conduce o echipa Apple care va dezvolta tehnologii noi de incarcare wireless.

Desi Apple Watch se incarca fara fir, iar iPhone 8 va face acelasi lucru, nu vorbim despre sisteme cu adevarat revolutionare. Ele necesita plasarea produselor pe un pad de incarcare, iar diferenta dintre asta si folosirea unui cablu este ca in loc sa-l bagi in terminal, il tii in acel pad de incarcare, deci utilitatea este la fel de mica precum cea a incarcarii cu un cablu normal.

Apple dezvolta si sisteme de incarcare wireless la distante de 1 – 5 metri, dar nimeni nu stie cand ar putea fi ele gata, desi Esin Terzioglu ar putea grabi procesul.

“It has been my honor and privilege to have worked with so many talented and dedicated individuals at Qualcomm where we accomplished great feats as a team (10nm bring up was a doozy and the team did an amazing job bringing the first product to market!!!). I feel privileged for the opportunity to continue my career at Apple. Stay in touch.”

Apple incarcare wireless investitie