LG face investitii masive pentru iPhone 8

LG Display este unul dintre principalii parteneri ai companiei Apple in ceea ce priveste furnizarea de ecrane care ajung in iPhone, iPad, Apple Watch, sau chiar Mac-uri. Compania s-a specializat pe productia de ecrane IPS LCD deoarece are contracte foarte mari de la Apple pentru ecrane cu asemenea tehnologii, dar asta nu-i permite sa furnizeze ecranul iPhone 8.

Stim deja ca iPhone 8 va avea un ecran OLED si desi LG Display va furniza ecranul iPhone 7S, in cazul iPhone 8 va ramane in afara listei de furnizori ai companiei Apple. Pentru a se asigura ca acest lucru nu se intampla si in viitor, cei de la LG Display au anuntat intentia de a investi 3.56 miliarde de dolari in constructia unei noi fabrici in Paju, Coreea de Sud, iar din ea ar putea livra in 2018 ecrane OLED pentru iPhone 8.

LG Display va construi aceasta fabrica doar pentru a fabrica ecrane OLED, flexibile sau standard, iar ele urmeaza sa fie folosite si in televizoare, sau alte produse electronice. Cei de la LG Display doreau sa finalizeze constructia fabricii pana in iunie 2018, insa se pare ca planurile au fost avansate, deci ar putea deveni parteneri pentru iPhone 8 mult mai devreme.

Suma pe care LG Display o investeste pentru a fabrica ecrane OLED, in principal pentru Apple, este enorma, dar va fi recuperata in nu foarte multi ani multumita contractelor mai cu cei din Cupertino. LG Display a castigat miliarde peste miliarde de dolari de la Apple in ultimii ani, asa ca are increderea sa faca investitii de acest gen, deoarece isi va recupera banii.

“LG Display is planning to invest about $3.56 billion (4 trillion KRW) into P10, which is its new factory in Paju, and construct production lines for 6th generation flexible OLEDs in 2018. It seems that LG Display is planning to secure its position as the second supplier for Apple iPhone by quickly increasing its production capability of OLED for Smartphone.”

LG investitie iPhone 8