Essential – smartphone-ul creat de “parintele” Android

Essential este noul smartphone creat de catre "parintele" Android, el fiind bazat pe acest sistem de operare, dar avand multe noutati.

Essential este noul smartphone creat de catre compania fondata de catre “parintele” Android, Andy Rubin, omul care a avut ideea de a dezvolta cel mai popular sistem de operare de pe planeta. Andy Rubin a plecat de cva vreme din cadrul companiei Google, el fondand o companie al carui singur scop este de a crea un smartphone Android perfect, iar Essential este acesta.

Conform celor care au avut ocazia de a vedea Essential, noul smartphone are hardware de top, un design relativ interesant, dar si un pret de vanzare care incepe de la 699 de dolari. Essential are un ecran care se intinde dintr-o margine in alta a panoului frontal, inconjurand inclusiv camera principala intr-un mod complet neasteptat pentru un smartphone de acest gen.

Essential va fi lansat initial doar in SUA, el avand un chip Snapdragon 835 cu 4 GB RAM si 128 GB spatiu de stocare, cea mai recenta versiune a Android fiind instalata. Din punct de vedere vizual Essential nu este chiar atat de atractiv, dar cu siguranta va iesi in evidenta multumita camerei frontale care este incojurata de ecran, lucru pe care l-am vazut doar in concepte.

Essential – smartphone-ul creat de “parintele” Android

Essential are un cititor de amprente integrat in carcasa, aceasta fiind o decizie stupida, insa este fabricat folosind titaniu si ceramica, deci este foarte rezistent. Totusi, noutatile Essential nu se opresc aici, compania intentionand sa vanda si o varietate de accesorii pentru terminal, acestea urmand a se conecta la smartphone cu ajutorul unui magnet si a unui port similar Smart Connector.

Essential nu vine cu un port audio de 3.5mm, asa cum ne asteptam, dar va avea port USB-C si un accesoriu special care va permite conectarea castilor standard. Essential are o camera duala care permite inregistrarea de poze bune in conditii de luminozitate scazuta, mai ales ca al doilea senzor nu este pentru zoom, ci monocrom.

Essential a avut si va avea parte de atentia presei in perioada urmatoare, dar asta nu-i va genera in mod neaparat si vanzari foarte mari. Essential vine intr-o lume in care exista extrem de multe terminale Android pe piata, in special in China, asa ca succesul sau nu este garantat si probabil nu se va ridica nici macar la nivelul Google Pixel in vanzari.

Voi ce parere aveti despre Essential ?

Essential smartphone feat

Essential smartphone anuntat 1