Prima Pagina Android Judy Android malware a infectati zeci de milioane de smartphone-uri

Judy Android malware a infectati zeci de milioane de smartphone-uri

Judy este cel mai peroculos malware Android pentru smartphone, el fiind distribuit prin Google Play in zeci de aplicatii nedescoperite de Google.

Judy este considerat a fi cel mai mare atac malware Android care este distribuit prin intermediul Google Play, magazinul oficial de aplicatii al companiei Google. Conform companiei de securitate informatica Check Point, acest malware denumit Judy ar fi infectat deja cateva zeci de milioane de terminale Android active in lumea intreaga, cifra aratand vulnerabilitatea cea mai mare a sistemului de operare.

Cei de la Check Point sunt de parere ca Judy a infectat 36.5 milioane de terminale Android din intreaga lume, iar asta din cauza faptului ca malware-ul este distribuit prin Google Play. Nu mai putin de 41 de aplicatii din Google Play ar fi infectate cu malware-ul denumit Judy, el reusind sa pacaleasca sistemul Google Bouncer care verifica aplicatiile de malware.

Se pare ca unele dintre aplicatiile Android infectate cu Judy sunt disponibile in Google Play de ani de zile, dar nu se stie daca malware-ul a fost ascuns in ele in toata aceasta perioada. Avnad in vedere situatia, este posibil ca aplicatiile pentru Android sa fi fost actualizate recent pentru a include malware-ul Judy, deoarece e putin probabil ca el sa fi stat ascuns ani de zile.

Judy Android malware a infectati zeci de milioane de smartphone-uri

Desi Judy este un malware pentru Android, partea buna a intregii situatii sta totusi in faptul ca vorbim despre un software care nu strica dispozitivele noastre. In schimb, Judy a fost gandit pentru a genera click-uri false pe reclame din terminalele Android care navigheaza pe internet, deci utilizatorii au performantele afectate de el, dar si consumul de trafic de internet.

Se pare ca hackerii care au creat Judy au si generat sume mari de bani multumita acestui malware pentru Android, dar asta este de asteptat avand in vedere modul in care a fost creat. De-a lungul timpului au mai fost lansate si alte versiuni de malware similare celui denumit Judy, iar Android a fost umilit de fiecare data, Google parand neputiincioasa pana cand altii ii descopera problemele.

“The malware uses infected devices to generate large amounts of fraudulent clicks on advertisements, generating revenues for the perpetrators behind it. Once a user downloads a malicious app, it silently registers receivers which establish a connection with the C&C server. The server replies with the actual malicious payload, which includes JavaScript code, a user-agent string and URLs controlled by the malware author. The malware opens the URLs using the user agent that imitates a PC browser in a hidden webpage and receives a redirection to another website.”

Desigur ca dupa descoperirea malware-ului Judy au fost scoase din Google Play toate aplicatiile Android care sunt infectate, dar asta nu rezolva problema totala. Toate terminalele Android infectate de malware-ul Judy vor ramane in continuare infectate, iar problema nu va disparea pentru ca Google nu poate detecta in mod eficient malware-ul din Google Play.

JUDY malware android

 

 

 • NicKel

  zici android și tragi apa

 • Mr. Tambourine Man

  Soluția e simpla: arunci plasticul si îți cumperi un iPhone second hand

 • real

  care nu il poti folosi nici sa suni :))))))

 • JBS

  Ce griji isi fac utilizatorii de iPhone pt cei cu Android !!!
  Nu stiu de ce va agitati – odata descoperite aplicatiile infectate , Google le curata automat in telefoanele afectate . Plus ca mai toate androidele din ziua de azi au layere si aplicatii suplimentare de Securitate , nu stau doar in securitatea Google .
  Nu am vazut nici o panica printre utilizatorii de Android ca se infecteaza sau sunt infectati , am vazut doar un trolling nesfarsit din partea fanilor Apple despre securitatea Android . Si asta cand nici iOS nu e scutit de malware , iar protectia oferita spre exemplu de Knox al lui Samsung , este net superioara celei oferite de iOS.
  Plus ca in sapte ani de cand folosesc Android , nu am vazut nici un virus sau malware, si am folosit sau depanat o multimne de telefoane .

 • RaduD

  E ca si cum ai spune ca de 7 ani traiesti pe o insula pustie….

 • JBS

  LOL – ai gandirea deformata de zidurile Apple .

 • Viorel Predatorul

  Se întâmplă şi alte case:
  http://www.bbc.com/news/technology-34338362

  În 2015 s-a descoperit că peste 4000 aplicații în App Store erau infectate cu malware care încetinea viteza dispozitivelor.
  Dacă Judy and infectat 41 aplicatii ei bine – App Store avea 4000 aplicații infectate,diferența de magnitudine a problemei fiind absolut uriașă: Android 41 vs iOS >4000.

  Așadar, nicio Apple nu poate detecta in mod eficient malware-ul din App Store.

 • RaduD

  Corect..! Si ma mandresc cu asta…!

 • Evesmar

  zi pe cuvântul tău!!!!

 • BURN

  Zice si el ceva de acum doi ani dar numi sigur:))) n-ai ce sa faci niciodată android nu va fi peste iOS in vecii vecilor!

 • JBS

  Este de mult , stai linistit . De pe la Android 4 , studiile spun ca e mai stabil ca iOS-ul . Mai complex si cu mai multe optiuni/functii a fost intotdeauna .
  Si ce sa vezi , de pe vremea iOS 7 , are si mai putin lag !!!!

 • Vlad

  Ești atât de sigur că iOS nu poate să fie infectat cu un malware ,țin să îți spun că softul pentru jailbreak acționează ca un malware care schimba și șterge protecțiile iOS. Un malware de poate folosi de respectivele vulnerabilități pentru a infecta dispozitivul. Umilința este când o companie nu rezolva o vulnerabilitate prezenta de la primul iPhone până acum.

 • j68

  Personal am in utilizarea de zi cu zi și sistemul IOS 10.3.2 si Android 7. Fiecare are plusuri si minusuri. IOS e mai restrictiv, dar totuși îmi place! La fel si Android ,, Nougat”!

 • j68

  Nu am avut probleme cu malware-uri pe android, dar cu siguranța e mai expus androidul.

 • j68

  Totuși navighez mai cu încredere pe IOS pe anumite site-uri, de exemplu vizionez un film online, apariție 2017, pe android nu prea am curajul, apar tot feluri de ,, amenintari”

 • JSB

  Ai auzit de adblocker ? iOS are asa ceva in el , dar Google nu permite din cauza reclamelor .
  Amenintarile alea sunt de fapt pop-upuri . Trebuie sa le ignori sau blockezi . Si sunt browsere cu adblock , chiar fara root. Oricum, fara actiuni ulterioare consimitite de utilizatori mai putin inteligenti , “amenintarile” alea nu au nici un effect . Nu te lua dupa sperietorile postate de fanii Apple .