iOS 11 – Siri va avea o serie de noutati importante

iOS 11 va aduce o serie de noutati importante pentru Siri, compania Apple intentionand sa extinda categoriile de aplicatii cu suport pentru asistent.

iOS 11 va fi prezentat de catre compania Apple in cursul serii de luni, 5 iunie, iar avand in vedere ca prezentarea se apropie cu pasi repezi, azi aflam cateva detalii noi. Mai exact, astazi aflam cateva informatii privind noutatile pe care iOS 11 le va avea pentru asistentul personal Siri care este disponibil in toate iPhone, iPad si iPod Touch-urile Apple.

Nu vorbim despre extinderea suportului pentru limbile pe care le va intelege Siri in iOS 11, ci despre compatibilitatea cu care o are cu aplicatiile pentru iPhone si iPad. Mai exact, compania Apple intentioneaza sa permita unor noi tipuri de aplicatii sa aiba integrat suport pentru Siri in iOS 11, totul avand legatura cu difuzorul inteligent aflat acum in dezvoltare.

Mai exact, compania Apple vrea ca Siri in iOS 11 sa fie mai eficient in a concura cu Amazon Alexa, sau Google Home, asa ca-i va oferi suport pentru noi tipuri de aplicatii. Acest suport pentru Siri in iOS 11 va fi extins inclusiv la difuzorul inteligent pe care cei din Cupertino il au in productie chiar acum si intentioneaza sa il prezinte tot luni.

iOS 11 – Siri va avea o serie de noutati importante

Desigur ca nu s-au divulgat si categoriile de aplicatii noi care vor putea avea suport pentru Siri in iOS 11, dar vom afla totul in cursul zilei de luni. In momentul de fata doar aplicatiile pentru rezervarea de calatorii, mesagerie, cautare de poze, plati mobile, apeluri VoIP si monitorizarea sesiunilor de fitness pot avea integrare cu Siri, dar in iOS 11 lista va fi extinsa.

Teoretic ar trebui sa fie vorba despre faptul ca incepand cu iOS 11 Siri va putea controla si aplicatii de muzica, filme, reviste, plus alte tipuri de aplicatii similare. Difuzorul inteligent nu poate fi util fara suport pentru asemenea aplicatii in iOS 11, deorece clientii nu vor dori sa foloseasca exclusiv Apple Music pentru a asculta muzica folosindu-i, deci Siri trebuie sa aiba suport mai mare.

“Apple Inc is expected to announce plans next week to make its Siri voice assistant work with a larger variety of apps, as the technology company looks to counter the runaway success of Amazon.com Inc’s (AMZN.O) competing Alexa service… But the Cupertino, California company is likely to stick to its tested method of focusing on a small amount of features and trying to perfect them, rather than casting as wide a net as possible, according to engineers and artificial intelligence industry insiders.”

Stiu ca multi dintre voi v-ati dori ca in iOS 11 Siri sa inceapa sa inteleaga limba romana, din pacate e putin probabil ca acest lucru sa se intample. Compania Apple nu pune foarte mare accent pe a oferi suport pentru Siri in romana cand exista alte tari unde se fac vanzari mai bune, asa ca nu va asteptati ca iOS 11 sa ne aduca asa ceva.

WWDC 2017 este conferinta in cadrul careia compania Apple va prezenta iOS 11, macOS 10.13, watchOS 4 si tvOS 11, primele versiuni beta urmand a fi lansate atunci. Conferinta de deschidere a WWDC 2017 va avea loc luni, 5 iunie, incepand cu ora 20:00 si va astept pe iDevice.ro incepand cu 19:30 pentru a discuta despre tot ceea ce va anunta Apple.

iOS 11 noutati Siri aplicatii