iOS 11 – iPhone si iPad pe care nu va fi instalat

iOS 11 nu va putea fi instalat pe iPhone 5, iPhone 5C, iPad 4 si iPad Mini deoarece au procesor de 32 biti, care va fi lasat fara suport.

iOS 11 este asteptat cu foarte mare nerabdare de catre un numar foarte mare dintre fanii companiei Apple, iar luni, 5 iunie, cei de la Apple il vor prezenta in mod oficial. Pe 5 iunie va incepe WWDC 2017, conferinta de deschidere urmand a avea loc in seara zilei, iar iOS 11 isi va face pentru prima oara aparitia, compania Apple urmand a ne dezvalui unele dintre noutatile sale.

Desi nu vom afla toate noutatile iOS 11, vom avea totusi disponibila o prima versiune beta a sistemului de operare, dar ea nu va functiona pe chiar toate iPhone, iPad si iPod Touch. Stiam acest lucru inca de acum cateva saptamani, cand iOS 10.3.2 nu a fost initial oferit pe iDevice-urile cu procesor de 32 biti, iar iOS 11 va fi incompatibil deasemenea cu acestea inceapand din iunie.

Mai exact, iOS 11 nu va putea fi instalat pe iPhone 5, iPhone 5C, iPad 4 si iPad Mini, toate aceste produse avand procesoare de 32 biti implementate de catre compania Apple. Vorbim deasemenea despre produse care au o vechime de peste 4 ani de zile, iar a oferi suport in iOS 11 pentru ele nu ar fi o idee chiar atat de buna pentru compania Apple, dupa cum va puteti imagina.

iOS 11 – iPhone si iPad pe care nu va fi instalat

Practic, orice produs lansat de catre Apple inainte de iPhone 5S nu va putea rula iOS 11, deoarece are procesor de 32 biti, noul sistem de operare urmand a functiona exclusiv pe cele cu 64 biti. Poate parea neobisnuit ca Apple sa impuna o asemenea limitare pentru iOS 11, dar asta ii va permite sa rezolve probleme de functionare, sa creasca securitatea, dar si performantele.

Numarul de terminale iPhone 5, iPhone 5C, iPad 4 si iPad Mini active la nivel global in momentul de fata este oricum foarte mic, asa ca iOS 11 nu va fi indisponibil pentru chiar atat de multa lume. Aceasta schimbare va afecta si aplicatiile, deoarece iOS 11 nu va rula aplicatii facute pentru terminale cu procesor pe 32 biti si neoptimizate pentru cele cu 64 biti.

iOS 11 vine cu schimbari majore din punct de vedere al compatibilitatii iDevice-urilor si a aplicatiilor, iar Apple va anunta toate modificarile luni. Tot atunci vom putea instala si prima versiune beta a iOS 11.

WWDC 2017 este conferinta in cadrul careia compania Apple va prezenta iOS 11, macOS 10.13, watchOS 4 si tvOS 11, primele versiuni beta urmand a fi lansate atunci. Conferinta de deschidere a WWDC 2017 va avea loc luni, 5 iunie, incepand cu ora 20:00 si va astept pe iDevice.ro incepand cu 19:30 pentru a discuta despre tot ceea ce va anunta Apple.

iOS 11 compatibil iPhone iPad merge