iOS 11 – Apple ascunde unele aplicatii din AppStore

iOS 11 va fi prezentat diseara de catre compania Apple, insa intre timp efectele sale sunt deja resimtite in cadrul magazinului de aplicatii AppStore. Mai exact, compania Apple a decis sa ascunda din AppStore aplicatiile care nu sunt optimizate pentru a functiona pe procesoarele de 64 biti, in iOS 11 ele urmand a fi blocate complet in iPhone sau iPad.

Daca pana acum utilizatorii puteau vedea toate aplicatiile din AppStore fara probleme in terminale, incepand de astazi cele fara suport pentru procesoare de 32 biti sunt ascunse, iar aceasta este “vina” iOS 11. Apple vrea sa oblige dezvoltatorii sa-si optimizeze aplicatiile pentru procesoarele de 64 biti, asa ca aceasta masura are menirea de a ii “convinge” sa faca optimizarea pentru iOS 11.

Masura celor de la Apple pentru a impune optimizarea aplicatiilor inaintea lansarii iOS 11 este una destul de drastica pentru ca practic ascunde aplicatii de utilizatori. In unele cazuri aceste aplicatii sunt cumparate de catre acestia, iar acum ei nu le mai gasesc la cautari pentru reinstalare, desi inca nu au iOS 11 instalat in propriile terminale.

iOS 11 – Apple ascunde unele aplicatii din AppStore

Apple le cere de doi ani dezvoltatorilor sa ofere aplicatii pentru procesoarele de 64 biti, iar iOS 11 este punctul final pentru implementarea suportului. Cei care nu au facut-o pana acum, vor trebui sa o faca in cursul acestei veri, altfel aplicatiile pe care ei le-au creat nu vor putea fi instalate in iOS 11 de catre utilizatori prin intermediul AppStore.

Desi AppStore nu mai afiseaza in cautari aplicatiile incompatibile cu procesoarele de 64 biti din cauza lansarii iOS 11, ele sunt totusi vizibile in lista de achizitii. Prin intermediul acesteia aplicatiile vor putea fi instalate de catre utilizatori, chiar daca nu au iOS 11 instalat, dar cei care nu le-au descarcat deja nu mai au cum sa le vada in magazin.

Schimbarea impusa de catre compania Apple pentru iOS 11 este facuta pentru ca, probabil, incepand de anul acesta procesorul din iPhone 8 nu va avea suport pentru aplicatii de 32 biti. In aceasta idee, Apple trebuie sa blocheze accesul la toate aceste aplicatii in iOS 11, altfel risca sa genereze probleme in randul utilizatorilor care cumpara iPhone 8 dar nu pot folosi unele aplicatii.

iOS 11 aplicatii ascunse AppStore