iOS 11 va BLOCA unele aplicatii iPhone si iPad

iOS 11 va bloca anumite aplicatii pentru iPhone si iPad, cele incompatibile cu procesoarele de 64 biti necesitand actualizare pentru a putea rula.

iOS 11 va fi lansat in prima versiune beta chiar maine seara, compania Apple pregatindu-se sa ne ofere viitoarea actualizare majora pentru sistemul sau de operare. Vorbim despre un iOS 11 care va duce pentru iPhone si iPad multe schimbari, care deocamdata nu sunt cunoscute, insa sunt sigur ca Apple va avea o gama destul de variata de surprize pregatite pentru noi.

Una dintre schimbarile pentru iOS 11 va avea legatura cu aplicatiile pe care le folosim in fiecare zi pe iPhone, sau iPad, unele dintre ele urmand a fi complet blocate. Mai exact, aplicatiile pentru iPhone si iPad care nu sunt compatibile cu procesoarele de 64 biti ale iDevice-urilor vor fi blocate de catre sistemul de operare pana cand dezvoltatorii le vor actualiza prin AppStore.

Aceasta schimbare pentru iOS 11 nu este o surpriza pentru ca Apple a implementat inca din iOS 10.3 un mesaj de alerta care ne spune ca ea va fi impusa incepand din toamna. Apple afiseaza pentru anumite aplicatii o alerta care ne spune ca ele nu sunt compatibile cu iDevice-urile care au procesoare de 64 biti, deci vor fi blocate in iOS 11 si nu vor putea rula.

iOS 11 va bloca unele aplicatii pentru iPhone

Separat de alerta care este afisat in iOS 10.3.x, compania Apple a implementat si un meniu care afiseaza aplicatiile ce nu vor fi compatibile cu iOS 11. Acest meniu poate fi accesat in Settings > General > About > Apps, Configurari > General > Informatii > Aplicatii, acolo fiind afisate toate aplicatiile pe care nu le veti putea folosi pe iOS 11.

Daca nu aveti in iPhone sau iPad aplicatii care sa aiba aceasta problema, atunci nu veti avea acest meniu in iPhone sau iPad in iOS 10 sau iOS 11, asa ca daca el nu exista, nu trebuie sa va alarmati, ba din contra. Daca acel meniu nu exista, atunci toate aplicatiile pe care le folositi acum vor functiona si in iOS 11, asa ca nu va trebui sa asteptati dupa actualizari.

Compania Apple a anuntat dezvoltatorii cu privire la aceasta schimbare inca din martie, iar pe perioada verii ei vor trebui sa le actualizeze pentru a functiona in iOS 11. Cati se vor grabi sa o faca este greu de spus, dar pana in toamna multe aplicatii ar trebui sa fie compatibile cu iOS 11, asa ca n-ar trebui sa fie foarte multe persoane nemultumite.

iOS 11 aplicatii blocat iphone ipad