iOS 11 blocheaza accesul permanent la GPS pe iPhone

iOS 11 aduce in sfarsit o functie extrem de utila pe iPhone sau iPad, compania Apple blocand accesul permanent la datele GPS pentru aplicatiile care cer asta. Schimbarea este vizibila in meniul pentru Servicii de localizare, Location Services din meniul Privacy, Intimitate al iOS 11, imaginea de mai jos afisand cele 3 optiuni disponibile pentru fiecare aplicatie.

Nu mai explic optiunile pentru ca textele in romana sunt foarte clare, dar va spun ca aplicatii precum Uber sau Waze nu aveau optiunea La utilizarea aplicatiei, While in use, dar iOS 11 schimba asta. Daca aplicatiile de acest gen cereau acces permanent la datele GPS-ului iPhone, sau altele pentru iPad, aveam optiunea doar sa il oferim total, ori deloc, insa iOS 11 ne permite sa fortam utilizarea sa doar in timpul utilizarii.

In cazul Uber s-a demonstrat ca serviciul urmarea utilizatorii chiar si cand nu foloseau aplicatia, asa ca aceasta noua functie a iOS 11 pentru GPS este una extrem de binevenita. Apple o impune pentru toate aplicatiile, chiar daca ele o aveau integrata, sau nu, astfel ca incepand cu iOS 11 nu mai trebuie sa acceptam ceea ce ne baga pe gat companii ca Uber, sau Waze.

Apple nu a anuntat in mod oficial aceasta noua schimbare pentru iOS 11, dar ea a fost descoperita de catre diversi utilizatori si e foarte putin probabil ca ea sa se schimbe. Aceasta este una dintre cele mai bune schimbari pe care iOS 11 le aduce pentru iPhone si iPad si ma bucur sa vad ca Apple se gandeste intr-un final la noi si la autonomia bateriei terminalelor noastre.

iOS 11 blocare GPS permanent iPhone