Parteneri Apple care au furat datele clientilor au fost arestati

Apple a avut recent o problema foarte serioasa care a implicat unii dintre partenerii sai care vand terminale iPhone si tablete iPad in China. Mai exact, politia locala a arestat 22 de persoane care fac parte dintr-un grup infractional care a accesat in mod ilegal baze de date ale Apple din care au furat informatii despre unii dintre clientii celor din Cupertino.

Se pare ca aceste persoane au facut 7.4 milioane de dolari de pe urma acestor date inainte ca autoritatile sa fie anuntate, compania Apple implicandu-se activ in caz. Conform autoritatilor, hotii au furat din bazele de date informatii privind identificarea terminalelor iPhone, Apple ID-uri si numere de telefon, pe care le-au vandut mai apoi pe piata neagra.

Chinezii cereau intre 1.5 si 26 de dolari pentru fiecare set de date si se pare ca au furat mii sau zeci de mii de astfel de seturi pentru a aduna aceasta suma colosala. Desigur ca nu se stie cate persoane sunt afectate, sau cate locuiesc in afara Chinei, insa compania Apple are o foarte mare problema cu chinezii care nu respecta legea si securitatea datelor.

Problema si mai mare este de ce Apple le ofera partenerilor sai acces la atat de multe date de identificare ale unor clienti si daca accesul poate fi limitat in vreun fel, sau altul. Din pacate, se pare ca datele noastre personale nu sunt chiar atat de sigure in bazele de date ale companiei Apple si desigur ca americanii n-au comentat inca situatia, dar probabil o vor face.

“Police in China’s Zhejiang province have arrested 22 (apparently third-party) Apple distributors for allegedly selling iPhone user data. Officials say the workers searched an internal Apple database for sensitive info, such as Apple IDs and phone numbers, and peddled it on the black market for between 10 to 180 yuan with each sale ($1.50 to $26). All told, the distributors reportedly raked in more than 50 million yuan, about $7.36 million.”

Apple furt date iPhone