Google Photos – record de Instalari in 2 ani

Google Photos este un serviciu care permite incarcarea pozelor in serverele Google pentru a le accesa rapid de pe orice terminale mobile si calculatoare. Google Photos ajuta la reducerea spatiului ocupat de catre poze in terminalele noastre, compania avand si functii care imbunatatesc substantial calitatea acestora dupa incarcare ins erverele lor.

Conform celor de la Google, in doar doi ani de la lansarea Google Photos, aplicatiile care ofera acces la platforma au fost descarcate de peste 1 miliard de ori in intreaga lume. Mai mult decat atat, in momentul de fata Google Photos are peste 500 de milioane de utilizatori in lumea intreaga, aceasta fiind o realizare extraordinara pentru compania americana.

Pana in prezent doar 22 de aplicatii pentru terminale mobile au inregistrat peste 1 miliarde de descarcari pe platformele pe care au fost lansate, iar pentru Google Photos este o mare realizare. Mai mare este retentia obtinuta de Google Photos, deoarece a convinge 50% dintre cei care au descarcat aplicatia sa o si foloseasca dezvaluie calitatea serviciului oferit.

Multumita acestui numar foarte mare de utilizatori, Google Photos a dezvoltat inteligenta artificiala in baza careia sunt recunoscute persoanele si obiectele din pozele incarcate. Este de altfel si foarte usor sa dezvolti un asemenea sistem cand ai miliarde de poze in platforma si acces nestingherit la ele, multe avand si tag-uri aplicate de utilizatori.

 

Google Photos 1 miliard instalari