iOS 11 elimina o functie foarte utila a iPhone

iOS 11 a dezactivat, din pacate, una dintre cele mai utile functii implementate de catre compania Apple in terminalele iPhone care au 3D Touch implementat. Vorbesc despre aceaa functie care ne permitea sa deschidem task switcher-ul de aplicatii folosind o apasare puternica pe marginea ecranului si o glisare spre dreapta, iOS 11 dezactivand acest sistem.

In clipul videod e mai jos puteti vedea cum functioneaz aceasta functie in iOS 10 pe iPhone 6S Plus, insa din pacate in iOS 11 pe iPhone 7 Plus ea nu mai este disponibila. Compania Apple nu a dat vreo explicatie pentru dezactivarea acestei functii, mai ales ca ea s-a dovedit a fi extrem de utila si apreciata de catre foarte multi utilizatori, iOS 11 lasandu-ne fara ea.

Apple nu a implementat vreo alta modalitate de a accesa task switcher-ul in iOS 11 folosind 3D Touch, deci utilizarea butonului Home ramane acum singura metoda de accesare. Ca sa fiu complet sincer, cred ca Apple a facut o foarte mare greseala prin eliminarea acestei functii din iOS 11, dar poate ca totul este doar un bug acum ?

Exista posibilitatea ca iOS 11 sa reactiveze aceasta functie in viitorul nu foarte indepartat, insa pe de alta parte exista posibilitatea ca ea sa nu mai fie activa vreodata pe iPhone. De ce ar elimina Apple aceasta functie a iOS 11 la mai putin de 2 ani dupa implementare este greu de explicat, insa din pacate deocamdata nu o mai avem disponibila.

Voi ce parere aveti despre eliminarea acestei functii a iOS 11 ?

22 COMENTARII

  1. Off topic: in iOS 11 se pot sorta notificările după aplicație? A fost așa ceva in iOS 9 parca și puteai avea notificările grupate pe aplicație.

  2. asta chiar pune capac… eu personal doar așa deschid task switcher-ul de la iP6 încoace… dacă mai adaug și lipsa suportului pentru aplicațiile în 32 biți, zic de pe acum pas la iOS 11