iOS 11 a eliminat 9 functii ale iOS 10

iOS 11 a eliminat, din pacate, 9 functii ale iOS 11 pentru iPhone si iPad pe care unii dintre utilizatori le considerau a fi chiar utile.

iOS 11 vine cu multe noutati pentru iPhone si iPad, dar din pacate unele dintre ele dezactiveaza alte functii pe care iOS 10 ni le ofera si care sunt foarte utile. Foarte multa lume s-a obisnuit deja cu unele dintre aceste functii pe care iOS 11 a decis sa le elimine, asa ca Apple ar putea avea destule batai de cap in momentul in care va lansa versiunea finala a sistmeului de operare.

Desigur ca nu este exclus ca Apple sa reimplementeze unele dintre aceste functii ale iOS 11 la presiunea clientilor, dar aceasta trebuie aplicata din timp pe cei din Cupertino. De-a lungul anilor am vazut in repetate randuri cum Apple a eliminat si reimplementat anumite functii pentru iPhone sau iPad, iar cu iOS 11 am putea avea parte de ceva similar, daca lucrurile nu vor fi diferite fata de anii anteriori.

iOS 11 9 functii eliminate iOS 10

Accesarea task switcher folosind 3D Touch

Prima functie despre care voi vorbi este cea care permitea accesarea meniului cu aplicatii deschise in fundal folosind 3D Touch, ea fiind eliminata de catre Apple. Nicio explicatie nu a fost data de catre cei din Cupertino pentru aceasta decizie neobisnuita pentru iOS 11, dar exista sanse ca ea sa revina in viitoarele versiuni beta ale sistemului de operare.

Eliminarea suportului de 32 biti pentru aplicatii si unele iPhone sau iPad

Da, iOS 11 impune ca dezvoltatorii sa isi creeze aplicatiile astfel incat ele sa fie compatibile doar cu procesoarele de 64 biti, altfel ele nu mai apar in App Store. Aplicatiile incompatibile cu procesoarele de 64 biti nici nu mai ruleaza in iOS 11, iar asta pentru ca Apple nu mai permite nici instalarea acestei versiuni a sistemului de operare pe anumite terminale mai vechi.

Imposibilitatea de a selecta sursa audio Bluetooth

Daca folositi Bluetooth pentru a asculta muzica in masina, sau cu anumite boxe externe, atunci iOS 11 ar putea fi o mare problema pentru voi. In Control Center pentru iOS 11 nu mai exista opiunea de a selecta sursa audio cand sunteti conectati prin Bluetooth la un alt dispozitiv, sau cel putin eu nu o mai am disponibila in masina, dar exista posibilitatea ca problema sa fie rezolvata.

Lipsa meniului de cautare a aplicatiilor cumparate din App Store

Noua aplicatia App Store pentru iOS 11 nu mai are in sectiunea Purchased, Cumparate, optiunea de a cauta printre aplicatiile cumparate de catre noi. In momentul de fata nu exista posibilitatea de a mai regasi in iOS 11 aplicatiile cumparate deja din App Store, decat daca le cautam manual prin magazin si incercam sa le descarcam. Optiunea a fost mutata in sectiunea ce poate fi accesata prin apasarea iconitei Apple ID-ului nostru, sau folosind un gest 3D Touch pe iconita principala, dar nu mai putem cauta printre aplicatii, ci doar face scroll.

Imposibilitatea de a ne loga in Facebook, Twitter sau Vimeo

Compania Apple a eliminat incepand cu iOS 11 integrarea retelelor de socializare Facebook, Vimeo, twitter si Flick intr-o tentativa de a reduce promovarea lor. Acum trebuie sa ne logam separat in fiecare dintre aplicatiile acestor servicii incepand cu iOS 11, asa ca nu vom mai putea partaja continutul chiar atat de usor precum o faceam inainte cand eram deja logati.

Inchiderea rapida a aplicatiilor pe iPad

In iOS 11 pentru iPad aplicatiile nu se mai inchid cu un gest de glisare de jos in sus, ci necesita apasarea indelunga pana apare un buton de inchidere pentru ele. Schimbare ingreuneaza inchiderea aplicatiilor deschise in fundal pe iPad in iOS 11, poate intr-o tentativa a Apple de a ne dezobisnui de aceasta actiune pe care compania o considera inutila.

Notifications Center separat de LockScreen

Una dintre schimbarile proaste ale iOS 11 este unirea LockScreen cu Notifications Center, acum toate notificarile fiind accesate doar prin LockScreen. Glisarea de sus in jos pe ecran va afisa LockScreen-ul iOS 11, iar abia de acolo vom putea ajunge in Notifications Center, deci intregul proces este ingreunat pe iPhone si iPad, spre nemultumirea multora.

Afisarea widget-urilor in 2 randuri pe iPad

O alta schimbare a iOS 11 pe care utilizatorii iPad nu o prea agreea este revenirea la vechea metoda de a afisa widget-uri intr-un singur rand in loc de 2, asa cum era in iOS 10. Acum utilizatorii iPad vor vedea mai multe informatii intr-un singur widget in ecranul iPad pe iOS 11, dar nu vor putea vedea cate 2 widget-uri simultan, asa cum se intampla inainte.

Vizualizarea rapida a celor mai populare aplicatii din App Store

Noul App Store al companiei iOS 11 vine, din pacate, si cu o modificare din cauza ca ingreuneaza vizualizarea celor mai populare aplicatii din magazin. Daca in iOS 10 exista un meniu dedicat pentru a vedea cele mai populare aplicatii din App Store, in iOS 11 va trebui sa le cauta prin meniul de aplicatii afisat in momentul de fata in magazin.

Deci, ce parere aveti despre aceste schimbari aduse de catre iOS 11 ?

13 COMENTARII

  1. Faza cu schimbarea dispozitivului merge din music din ctrl centre prin 3d touch cel mai rapid,apasand pe iconita de airplay

  2. Meniul de purchased din appstore nu a disparut, se poate accesa apasand pe poza contului iar acolo se afla meniul de purchased

  3. La mine nu apare nimic, zero, iar de cand cu iOS 10.3 nu mai reda sunetele din iOS, exceptand muzica si telefoanele, pe masina deloc, trebuie sa las doar telefonia pe ea.

  4. deci sa zicem dai play la niste muzica, deschizi ctrl center, faci 3d touch pe music player, si in colt sus dreapta nu iti apare iconita de airplay?

  5. Din cauza unora dintre aceste schimbari am revenit la iOS 10 la mai putin de 24 de ore de la instalarea iOS 11…

  6. Sursa audio bluetooth, din titlu, este device-ul de pe care dai play. Receptorul: boxă audio wireless, căști wireless sau sistemul audio al mașinii

  7. Să înțeleg că nu mai poți folosi sistemul audio bluetooth al mașinii cu iOS 11? Ar fi o absurditate. Folosesc din 2014 fără probleme pe toate versiunile de iOS exceptând iOS 11 pe care nu l-am instalat încă