Huawei sustine ca a intrecut Apple in vanzari

Huawei, unul dintre cei mai mari producatori de telefoane mobile din China, sustine ca a intrecut compania Apple in vanzarile de smartphone-uri in T4 2016. Afirmatia chinezilor este una foarte indrazneata si vine de la directorul Huawei pentru India la jumatate de an dupa ce acel trimestru fiscal s-a incheia si la 3 luni dupa ce Apple a anuntat rezultatele financiare si vnazarile pentru acea perioada.

Acesta afirma ca Huawei ar fi atins in decembrie o cota de 13.2 pe piata smartphone, in comparatie cu Apple, care ar fi obtinut o cota de piata de doar 12% in respectiva luna. Huawei afirma ca a vandut 139 de milioane de smartphone-uri in intregul an 2016, deci nu a intrecut Apple in vanzari pentru intregul an, ci doar pentru cel de-al patrulea trimestru fiscal al anului 2016.

Continuand, iar de aici ne dam seama cam cat de lungi are minciuna picioarele, directorul indian al Huawei sustine ca Honor a devenit brand-ul online numarul 1 la nivel global. A face afirmatii de acest gen este foarte curajos, dar dovedeste doar prostie, pentru ca e imposibil sa depasesti iPhone, sau macar Galaxy in notorietatea online a brand-ului.

In T4 2016 Apple a vandut peste 78 de milioane de de terminale iPhone, adica mai bine de jumatate din ceea ce a reusit sa vanda Huawei. Nicio companie de analiza a pietei globale smartphone nu a spus ca Huawei s-a apropiat de asa ceva, ba din contra, iar avand in vedere vanzarile totale ale companiei, nu putem decat sa ne intrebam de ce minte acum directorul din India.

Inainte sa inchei, va las in compania unui grafic al IDC care prezinta vanzarile smartphone in T4 2016, cand Apple a fost lider de piata, iar Huawei a vandut cu 30 de milioane de unitati mai putin. In urmatoarele ore ma astept si la o rectificare a minciunilor declaratiilor oficialului indian.

“”Huawei overtook Apple in global sales volume share in December,” Huawei India Director for Product Centre Allen Wang said. He said the company’s share in December 2016 reached 13.2 per cent globally whereas Apple was in the range of 12 per cent. The company claims to have shipped 139 million smartphones last year.  “Honor (Huawei’s online smartphone brand)has now become world’s number one online brand,” he said.”

Huawei intrecut Apple vanzari