Prima Pagina iOS 11 iOS 11 ocupa mai putin spatiu pe iPhone si IPad

iOS 11 ocupa mai putin spatiu pe iPhone si IPad

iOS 11 ocupa mai putin spatiu pe iPhone si iPad dupa instalare, schimbarea oferindu-ne loc pentru aplicatii sau continut suplimentar in terminale.

iOS 11 a fost lost lansat de catre compania Apple cu doar o saptamana de zile in urma, iar din cate se pare, el aduce si o reducere a spatiului consumat dupa instalare in iPhone sau iPad. Nimeni nu se astepta la asa ceva, avand in vedere ca fiecare actualizare majora a sistemului de operare iOS ocupa tot mai mult spatiu, iOS 11 aduce o schimbare exact contrara pentru toata lumea.

Am observat ca iOS-ul incepe sa consume din ce in ce mai putin spatiu inca de la iOS 10.3 cand Apple a facut trecerea la sistemul APFS pentru administrarea fisierelor, dar cu iOS 11 imbunatatirile continua. Pe un terminal iPhone 6S cu 16 GB spatiu de stocare, iOS 11 ocupa cu pana la 700 MB  – 1 GB mai putin spatiu dupa instalare, dimensiunea eliberata fiind consistenta.

Multumita acestui spatiu eliberat dupa instalarea iOS 11, putem instala mai multe aplicatii in iDevice-urile noastre, sau putem face mai multe poze sau clipuri video. In cazul terminalelor cu mai mult spatiu de stocare putem elibera si pana la cativa GB de spatiu de stocare dupa instalarea iOS 11, deci lucrurile se anunta a fi extrem de pozitive pentru noi cu actualizarea.

iOS 11 ocupa mai putin spatiu pe iPhone si IPad

Desi nimeni nu stie cum a reusit compania Apple sa faca iOS 11 sa ocupe mai putin spatiu in iDevice-urile noastre, putem totusi ghici unde anume sta schimbarea. Mai exact, e posibil ca eliminarea fisierelor ce ofereau suport pentru procesoarele si aplicatiile de 32 biti sa fi dus la reducerea spatiului consumat de catre sistemul de operare iOS 11 instalat pe iPhone si iPad.

Stim deja ca iOS 11 nu mai ofera suport pentru unele iPhone si iPad care au procesoare de 32 biti, dar si ca toate aplicatiile care nu au suport pentru procesoare de 64 de biti nu mai pot fi rulate pe terminale. Aceasta schimbare ii permite companiei Apple sa creasca performantele si securitatea iOS 11, dar se pare ca ar fi si la baza acestui spatiu suplimentar eliberat.

O explicatie oficiala de la compania Apple pentru aceasta schimbare a iOS 11 nu vom primi prea curand, insa nici macar nu conteaza asta. Partea buna este ca Apple ne face surprize placute de acest gen, iar cum multa lume cauta oricand mai mutl spatiu de stocare disponibil in terminale, iOS 11 le va face o surpriza foarte placuta.

iOS 11 putin spatiu iphone ipad

 • amfetamin

  I-auzi acolo,procesor pe 64 biti! Cine a pus prima oară pe un smartphone așa ceva? Eu cred ca Samsung ca e cel mai evoluat smartphone de pe planeta! Apple nu e decât un banal copiator. Așa cum a făcut și cu senzorul de amprenta,prima oară am văzut pe S5 cu glisarea degetului in jos,mergea ca ceapa,dar na,așa e când implementezi o tehnologie noua prima oară. Și vine clona Apple și hop și el in 5S doar pui degetul,pai ce-i asta tată,nu tu glisare de finețe,nimik?
  Din câte am auzit nesimtitii de copiatori au furat inclusiv și ceva legat de plăti mobile,o clona ieftină a superbului Samsung Pay și Google Pay!
  Reputatul și echidistantul analist Kfc îmi poate confirma spusele!

 • Srb Srb

  Deja dif intre ios10.1 si ios11 este de circa 1.7 gb !!
  Apple te iubim

 • Srb Srb

  Nu uita acuma de un sistem de operare mai complex ce ocupa mai putin spatiu. Doar android poate asa ceva

 • Kfc

  Da prietene, toate aatea au fost aduse de Apple si preluate si de restul mai departe. Sunt functii de pe vremea cand Apple revolutiona.
  De ce toate exemplele tale sunt de pe vremea cand Apple inca implementa ideile lui Steve Jobs?
  Ideile preluate de Apple de la altii stii sa le vezi? Sau acolo inchizi ochii?
  Ps: Google Pay chiar a aparut inainte de Apple Pay 😂

 • Kfc

  Marea majoritate a functiilor implementate de Apple in iOS sunt furate din Android?
  Da sau Nu?

  Din toamna, Apple va inventa cumva ecranul oled? Va inventa incarcrea wireless?

  Apple a venit prima data cu 32gb memory by default nu? Apple a venit data cu 2-3gb ram nu? Apple a venit prima cu ecran de 4.7″ si 5.5″? Apple a venit pt prima cu rezistență la apa si praf nu? Apple a venit prima cu dual-camera nu?

  Iti mai zic? Sau nu le recunoști nici pe astea?

 • Srb Srb

  vezi ca Steve a cam bubuit pe vremea lui iphone 4s…deci touchid e dupa 2 ani in 5s…AFS e acuma, 120hz display, e acuma, 64 bit tot 2 ani dupa steve impreuna cu 5s,apple pay, 1data cu iphone 6 deci 3 ani…iar te faci de kakacea ? mai invata si tu inainte sa postezi prossttiii

 • Srb Srb

  stai sa vedem, sunt sigur ca nu vom avea 100% aceeasi idee de incarcare prin inductie, Apple sigur vrea sa isi lase amprenta dupa atata timp de studiu

 • Kfc

  Au folosit ideile lui Steve Jobs. Iphone-ul e gandit pe urmatorii ani, nu stau si se gandesc ce mai facem la anul.
  Iar Iphone 5S a fost in continuare munca lui Jobs.
  Se vede de la o posta de cand s-au terminat ideile lui Jobs cat de mai mlt revoluționează Apple 😂

 • Srb Srb

  nu poti face idei fara tehnologii…crezi ca steve a zis ca domne sa faceti true wireless charging peste 10 ani?
  astea sunt moarte de mult s-a si vazut. Tehnologia rulz nu o idee sau un vis pe hartie

 • amfetamin

  Ți se pare ca 32 gb default,2-3 gb ram,ecran mai mare,rezistența la apa și praf sunt tehnologii???
  Tu compari inventiile Tesla in tehnologii electrice cu cine a pus prima oară motor de 3 litri pe o mașina?
  OLED și wireless charging(defapt pad + cablu) aia da,poți sa spui ca sunt tehnologii.

 • amfetamin

  La 5S care a venit cu touch id și procesor pe 64 mai trăia Steve? Era ideea lui?
  La iPhone 6 care a venit cu Apple Pay era ideea lui?

 • V.P

  Acum pe bune doctore ,, Nu poti copia chiar totul cand te numesti Apple , trebuie si munca ,, doar nu vrei sa dai 1000 € pe un iPhone fara tehnologii revolutionare , ai primit procesor pe 64 bit , senzor de amprenta , Apple Pay , 3D Touch , etc .

 • V.P

  Trebuia sa elibereze din spatiu acum ani cand au lansat telefoane cu 8GB spatiu de stocare , am pastrat un iPhone 5c prin casa (asa de sarac) 8GB , fara nimic instalat ai 4,5GB disponibili .
  Acum e prea tarziu pentru slavit , la urma urmei cand ai 64 , 128 , 256 GB nu mai conteaza 700MB – 1GB mai putin .
  Apple te iubim cu tot cu lesinatii aia de masoni rupti de foame 🙂

 • Srb Srb

  cand e vorba de 64…da, dar multi saraci sunt inca cu SE de 16 sau 6,6s…ca si tine. Deci pupa Apple

 • Srb Srb

  plus ca toate noile compresii te ajuta si pt icloud

 • V.P

  Scuze !! Am uita ca Apple inca vinde telefone cu 16GB pentru saraci :))))). Pai Apple nu e companie pentru bogati , am inteles ,, au coborat la nivelul celor de la Samsung sa mai traga si de acolo ceva , ahaaa !!
  Stai linistit , am cumparat un 5c sa inlocuiesc vechiul 3310 , telefon pentru zile negre .

 • Srb Srb

  Bravo.

 • Kfc

  Apple implementează cumva functiile de la an la an? Au nspee mii de brevete care ar putea fi folosite odata candva. Da, Iphone 5S este facut inca pe planurile lui Steve Jobs.
  Vad ca tot repeți povestea cu Apple Pay. Intelege odata ca sistem de plati prin NFC folosind telefonul exista pe Nexus 5 parca. Ideea aceasta este concepută de Google si a fost preluata de Apple care a simplificat procesul si preluata mai departe de Samsung care a simplificat si mai mlt procesul :))

 • Kfc

  Rezistenta la apa si la.praf inainte se facea printr-un dop de cauciuc. Dupa ce a schimbat Samsung asta, a venit si Apple in Iphone 7 cu acelasi lucru.

  Nu ai raspuns, functiile din iOS sunt copiate sau nu din Android?

 • amfetamin

  Rezistența la apa și praf a fost printr-un dop de cauciuc iar Samsung a schimbat asta. Dar S5 nu avea cumva și el dop de cauciuc?
  Nu ai răspuns,ai ceva ce-ți place la Apple,oricât de infim ar fi acesta?