Prima Pagina Apple Apple acuzata ca a copiat ideile Microsoft

Apple acuzata ca a copiat ideile Microsoft

Apple este acuzata ca a copiat ideile Microsoft intr-un interviu dat de catre managerul diviziei Surface, Ryan Gavin, pentru o publicatie britanica in cursul acestei zile. El face referire aici la tableta iPad Pro, spunand ca lansarea acesteia este o dovada foarte clara a faptului ca Apple copiaza ideile companiei Microsoft cu tabletele din seria Surface.

El spune ca desi Microsoft a creat tabletele Microsoft Surface, sau laptop-ul Surface Book, urmarind concurenta, Apple nu a fost una dintre companiile la care s-a uitat. In schimb, cei de la Microsoft sustin ca Apple s-a inspirat de la ei si incearca sa transforme tabletele iPad Pro in inlocuitoare pentru PC-uri, lucru care pare sa ii fi reusit acum cu lansarea iPad Pro 10.5 inch.

Daca este sa fim sinceri, eforturile companiei Apple din ultima vreme par sa sugereze faptul ca iPad Pro incearca sa preia functii de succes ale Microsoft Surface Pro. Printre ele se numara hardware-ul puternic, dar nu si ideea de a avea un sistem de operare care sa fie intr-adevar productiv, iOS-ul fiind bun pentru foarte multe, mai putin pentru a inlocui Windows, ori macOS.

Apple are de cativa ani probleme foarte mari cu vanzarile de tablete iPad, iar asta pentru ca lumea nu mai gaseste un rost pentru ele in momentul de fata. Apple incearca sa le promoveze in randul companiilor, dar fara un sistem de operare pentru calculatoare, celor din Cupertino le va fi extrem de greu sa concureze cu Microsoft Surface Pro, de exemplu.

“Think about it, if we had been looking at [Apple] we wouldn’t have made a product like Surface Pro or Surface Book. We have been learning and perfecting our products in the 2-in-1 category for years now, [but] when Surface initially launched everyone was skeptical, including them. And then they followed, and the iPad Pro is a clear example of that. Of course Microsoft pays attention to the competition, but when it comes to actually building the Surface hardware, “we don’t really look at Apple,””

Apple copiaza Microsoft

 • roastedwookie

  :))) Nu mai stie Ms ce sa mai faca sa iasa din penibil.

 • Kfc

  Ultima carte pe care o va juca Apple cand iPad-urile vor fi moarte cu adevărat, va fi sa aduca MacOs pe iPad Hybrid sau ceva asemanator.

 • ibadea

  Super tare Apple copiaza, Microsoft niciodata, cum se face ca singurul laptop de pe piata care seamana cu macbook la exterior este de la Microsoft, la fel si cu tastatura.

 • Mr. Tambourine Man

  Se bagă in seama si amărâții astia

 • Srb Srb

  doamne ce penibili, ipad exista demult…ipad pro ruleaza iOS si nu sistem windows..

 • Srb Srb

  niciodata…deja ipad vor creste in vanzari dupa 2 ani de zile

 • Filip

  Nu e asa deloc,eu lucrez pe iPad 12.9 si nu se compara cu nimic si am lucrat si pe Surface si pe domeniul meu e praf Surface

 • Filip

  Penibil Microsoft

 • Srb Srb

  Microsoft, vezi ca ai copiat notiunea de tableta din acel surface…faci multi touch si are forma dreptunghica? Ai copiat ! fara Apple nu ai fi avut ideea de surface book sau surface pro sau surface studio all in one.
  Asa ca pt orice profit adus din aceste produse,cat de mic, sa PUPI mana celor de la Apple

 • Kekulus

  Saracii. Chiar cred ca resusesc sa faca ceva cu asta? Penibili.

 • guest.

  APPLE incearca orice ca sa salveze ipad de la moarte . Da, asa cum spune si zaone , baga hardware puternic, ceva functii , dar nu reuseste sa faca iPad un inlocuitor macar al unui laptop mediocru cu Windows . Pentru ca are un sitem de operare de rahat , pardon , de telefon , neproductiv si pentru ca form-factorul este anti-productiv.
  Si nici cu MacOS pe iPad nu or sa faca mare lucru , atata timp cat raman in nisa aia de 7% utilizatori .

 • Misu Carmol

  Microsoft sunt cumva aia care dupa fiecare update pierzi 2 zile dupa reconfigurari si drivere ori aia care au incercat sa fabrice un telefon inteligent?