Apple si IKEA colaboreaza pentru realitatea augmentata

Apple si IKEA au initiat o colaborare care are menirea de a pentru gigantul retailer de produse pentru casa o aplicatie pentru realitate augmentata foarte avansata. Vorbim despre o aplicatie de realitate augmentata care va functiona in iOS 11 si pentru care cei de la Apple si IKEA lucreaza din greu in aceasta perioada in ideea de a le-o oferi utilizatorilor.

Cei de la IKEA sustin ca noua aplicatie este special gandita pentru a-i ajuta pe clienti sa cumpere produse intr-un mod mai inteligent, Apple contribuind la integrarea cu functiile din iOS 11. Cu ajutorul acestei noi aplicatii dezvoltate de catre IKEA, clientii vor putea plasa mobila virtuala in propria casa, pentru a sti ce sa cumpere pentru a se potrivi mai bine in casa lor.

IKEA afirma ca aplicatia este una atat de avansata incat utilizatorii iOS 11 vor putea sa cumpere produse chiar si fara a ajunge in magazine, ideea fiind de a le potrivi mai usor chiar de acasa. IKEA a anuntat si ca toate produsele noi vor ajunge intai in aplicatie, deci vor putea fi incercate de catre clienti mai simplu si mai usor, apoi comandate online.

IKEA sustine ca tehnologia de realitate augmentata dezvoltata de Apple permite plasarea obiectelor de mobilier in casa cu o precizie de cativa milimetri si 500 – 600 de produse vor fi initial disponibile. Vorbim despre o revolutie in domeniul vanzarilor online de obiecte de mobilier, pentru ca acei clienti care au posibilitatea de a plasa produsele in casa pentru a vedea cum se aseaza, au sanse mai mari de a cumpara.

“We’ve talked to Ikea, and they have 3D images of their furniture line. You’re talking about changing the whole experience of how you shop for, in this case, furniture and other objects that you can place around the home. This will be the first augmented reality app that allows you to make reliable buying decision […] When we launch new products, they will come first in the AR app.”

Apple IKEA realitate augmentata

 

 

2 COMENTARII