DSU – aplicatia MAI pentru situatii de urgenta

DSU este o aplicatie pentru iPhone lansat la sfarsitul anului trecut in App Store, ea fiind creata de catre MAI, Ministerul Afacerinlor Interne, pentru a ne ajuta sa ne protejam viata in situatii de urgenta. DSU este aplicatia oficiala a Departamentului pentru Situatii de Urgenta din cadrul Ministerului afacerilor interne, ea urmand a fi actualizata la versiunea 2.0 in curand.

Separat de informatiile utile existente in ea pentru situatii de urgenta, aplicatia DSU este gandita pentru permite raportarea eventualelor situatii de urgenta la care romanii sunt martori. In continuare, aplicatia contine informatii privitoare la MAI si DSU, declaratii ale oficialilor acestor institutii, informatii privind alertele de vreme, trafic, sau dezastre naturale, plus multe altele.

Practic, aplicatia DSU se poate dovedi a fi extrem de utila pentru utilizatorii iPhone din Romania si in anumite situatii limita v-ar putea salva inclusiv viata. Cei de la MAI recomanda descarcarea aplicatiei DSU in iPhone pentru a va proteja in situatiile critice, iar daca sunteti intersati aplicatia, o veti putea descarca din aceasta pagina.

“DSU este aplicația oficială a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Scopul DSU este de a pune la dispoziția cetățenilor un instrument rapid de informare și de raportare a situațiilor critice și a dezastrelor la care aceștia sunt martori. Ne bucurăm să vă oferim această aplicație și ne dorim să vă fie utilă.

Ce puteți găsi în aplicația oficială a DSU:

  • articole, știri, declarații oficiale ale DSU;
  • informații privind alertele de vreme, trafic, dezastre naturale;
  • o secțiune de raportare a evenimentului la care sunteți martori (incendiu, inundație, accident etc.);
  • o secțiune de informare privind modul de intervenție și comportamentul care trebuie adoptat în situațiile critice, în timpul dezastrelor naturale etc.;
  • teste de verificare a cunoștințelor.”

DSU aplicatie urgenta MAI