Prima Pagina iPhone iPhone – schimbarea incredibila dorita de Steve Jobs

iPhone – schimbarea incredibila dorita de Steve Jobs

iPhone putea fi un smartphone cu mult diferit daca o schimbare dorita de catre Steve Jobs ar fi fost integrata in primul model lansat in anul 2007. La 10 ani din acel moment, o carte numita The One Device: The Secret History of the iPhone, incearca sa explice unele dintre misterele primului model al iPhone lansat de catre compania Apple pentru pietele globale.

Conform unui designer care a lucrat 19 ani in cadrul Apple si numit Imran Chaudhri, design-ul primului model al iPhone putea fi cu mult diferit fata de ceea ce vedem acum. Mai exact, Steve Jobs dorea ca iPhone sa aiba un buton permanent care sa permita revenirea rapida la un meniu anterior al unei aplicatii, acesta fiind similar cu cel existent acum in Android.

Butonul permanent pentru revenirea la un meniu anterior ar fi existat impreuna cu cel Home in iPhone, asa cum au acum toate terminalele Android vandute pe piata. Ideea lui Steve Jobs a venit intr-un moment in care compania Apple se gandea sa lanseze un iPhone care avea doar ecran, fara vreun buton Home fizic, adica exact ceea ce va fi iPhone 8 anul acesta.

iPhone – schimbarea incredibila dorita de Steve Jobs

Imran Chaudhri a dus o lunga munca de convingere cu Steve Jobs pentru a-i demonstra ca existenta unui singur buton in iPhone sugereaza siguranta si predictibilitate. Un singur buton care face acelasi lucru cand il apesi este mai usor de inteles si folosit de catre oameni decat multiple butoane, conform lui Imran Chaudhri, iar aceasta idee a prevalat pentru iPhone.

Steve Jobs s-a lasat convins ca a implementa un buton permanent pentru revenirea la un meniu anterior nu este o idee chiar atat de grozava, iar asa noi avem parte de iPhone-ul de acum. Desigur ca in Android ideea a fost folosit chiar daca nu a ajuns in iPhone, iar asta pentru ca probabil unii designeri au plecat de la Apple si la Google au venit cu aceasta idee.

The touch-based phone, which was originally supposed to be nothing but screen, was going to need at least one button. We all know it well today – the Home button. But Steve Jobs wanted it to have two; he felt they’d need a back button for navigation. Chaudhri argued that it was all about generating trust and predictability. One button that does the same thing every time you press it: it shows you your stuff. “Again, that came down to a trust issue,” Chaudhri says, “that people could trust the device to do what they wanted it to do. Part of the problem with other phones was the features were buried in menus, they were too complex.” A back button could complicate matters too, he told Jobs.

Steve Jobs putea fi extrem de incapatanat cu implementarea ideilor pe care le avea, insa se lasa influentat in situatiile in care argumentele prezentate erau logice si pe intelesul sau. Multumita unei intuitii bune, Imran Chaudhri a reusit sa-l convinga pe Steve Jobs ca iPhone nu are nevoie de mai mult de un buton permanent pentru ecran, dar el va disparea anul acesta.

iphone buton steve jobs

 • Srb Srb

  Yeah baby.
  Apple – the best or nothing

 • Andreea

  Nothing

 • BurN®

  Calitate nu cantitate! Asta reprezintă Apple in lumea oamenilor citiți!! Oriunde ai circula in țările de pe glob adică in țările civilizate cu potențial, Apple reprezintă calitatea! Muritorii de rând sau cei fără cunoștințe au hate! Android e consum de unica folosință așa a fost și așa va fi! Oameni care știu ce inseamna calitatea, sau cei care stiu sa folosească un telefon sigur nu aleg android!

 • Andreea

  iPhone se compara cu samsung j5, pana și j5 are camera cu mult peste iPhone 7+

 • Andreea

  Cu androidul de pe j5*
  Ca ăla se blochează exact ca iPhone

 • Catalin

  tu existi ? esti reala ?

 • Visan Teodor

  Au scazut vanzarile de terminale iphone?

 • Andreea

  Acum la 16 ani am oameni care îmi muncesc in grădini, iar acasă am deschis cu domnul Adrian un magazin! Adrian (omul care mi-a dat o casa)

 • Ai pus un “ă” in plus pe undeva pe acolo :)))

 • Silvan

  Nici dacă ai pune și nu S6 lângă acel J5 nu ar scoate pozele ca un iPhone 7+

 • Silvan

  Tu vezi ce prostii scrii? Tu stii ce telefon a scos Apple acuma 7 ani? Sau tu te-ai simțit nebăgată in seama și te-ai pus sa comentezi aicia?
  Și care e diferența dintre S8+ și S7+ ca unu are amprenta pr spate și celălat pe fata si ca ecranul e mai mare, iar la celălat mai mic…eu ți-a-și recomanda sa ai grija de lucrurile tale și lasă tu comparațiile dintr iPhone și Samsung
  Spui ca Samsung S8+ plus face poze mulțumeau bine ca un iPhone 7+, dar de când se compara aceste doua telefoane? Nu cumva se compara S7 cu IPhone 7…
  Și ce spui tu cu bateria ii o mare minciuna, dacă spuneai ca se încarcă greu, da te credeam, dar ca se descarcă repede…probabil ca aveai baterie de J3 in el, ca te-ai fi gândit ca e mai buna…

 • Silvan

  👍👍👍

 • c026radco

  Andreea, felicitari si respect pentru ce ai realizat la o varsta atat de frageda! Sa te ajute Dumnezeu tot timpul! Dar ceea ce ai realizat nu face Samsung mai bun sau Apple mai slab, nici nu ajuta la intrebarea daca merita banii ci mai degraba ne spune cat de greu se castiga banii. Samsung sau Apple – este o chestiune de perceptie iar perceptia face realitatea fiecaruia. Chiar si cifrele evidente palesc in fata perceptiei. De aceea fiecare are parerea lui despre telefoane, mancare, educatia copiilor, marci de masini sau culoarea ochilor la o femeie. Iar forumurile is pline de pareri si opinii. Iar asta nu o sa schimbe niciodata. Prin urmare singurul adevar este ca Samsung este the best iar Apple este….the best.