UBER introduce Bacsisurile pentru Soferi

UBER va permite lasarea de bacsisuri pentru soferi direct din aplicatia iOS pentru iPhone, noua functie fiind initial introdusa in SUA.

UBER face o schimbare care i-ar putea aduce o pierdere masiva de utilizatori, desi ea este menita sa imbunatateasca intr-o anumita masura conditiile in care lucreaza soferii. Cei de la UBER au confirmat astazi faptul ca le vor permite clientilor sa ofere bacsisuri pentru soferii care ii transporta intre diverse locatii, aplicatia urmand a include un buton special pentru asta.

UBER a refuzat in anii sai de functionare sa introduca un buton care sa permita acordarea de bacsisuri pentru soferi, insa incepand de astazi se pare ca strategia s-a schimbat. In fata constantelor plangeri ale soferilor care spun ca sunt platiti prost, cei de la UBER vor introduce posibilitatea de a lasa un bacsis pentru sofer, daca un client este multumit de cursa facuta.

Pentru inceput doar soferii din trei orase americane vor putea incasa bacsisuri de la clientii care folosesc UBER, insa pana la sfarsitul lunii iulie toti soferii din lume se vor putea bucura de asta. Din acest punct, relatia dintre client si soferul UBER se va schimba radical, pentru ca majoritatea vor astepta bacsisuri, asa cum asteapta si taximetristii dupa fiecare cursa.

UBER introduce bacsisurile pentru soferi

uber bacsis soferi

Unul dintre principalele motive pentru care am inceput sa folosesc UBER in locul taxi-urilor clasice este lipsa acestei asteptari de a oferi un bacsis dupa fiecare cursa. Lipsa acelui moment in care la finalul cursei terbuie sa scoti banii din buzunar, sa ii dai taximetristului si fie sa iti spuna ca nu are rest, fie sa iti intinda inapoi banii cu sictir, asteptand ofranda, problema care lipsea la UBER.

Din pacate, lucrurile se vor schimba, iar soferii UBER vor avea aceleasi asteptari ca taximetristii pentru curse, desi diferentele dintre un taxi obisnuit si o masina UBER nu sunt colosale. In Romania ai sanse foarte mari sa mergi la UBER cu Loganuri similare cu cele de taximetrie, iar masinile de la UBER Select nu sunt chiar atat de selecte in majoritatea cazurilor.

“Tipping is available in Seattle, Minneapolis and Houston as of today. We’re starting with only 3 cities so we can create the best tipping experience for you and your riders. We’ll be adding more cities over the next few weeks, and will make tips available to all U.S. drivers, by the end of July 2017. Of course, Uber service fees are never deducted from your tips.”

Daca adaugam aici si faptul ca se mai asteapta de la tine sa lasi un bacsis, experienta UBER nu va fi cu nimic diferita de taximetria clasica. Ma astept ca soferii UBER sa inceapa sa lase review-uri proaste clientilor care nu lasa bacsis, iar de aici intreaga idee de UBER va deveni doar o gluma proasta, cel putin asta cred ca se va intampla in Romania in viitor.

Noua functie va fi introdusa si in Romania, probabil in 2018, iar impreauna cu ea ar putea veni si urmatoarele schimbari :

  • reducerea perioadei de anulare a curselor la 2 minute;
  • taxarea perioadelor de asteptare;
  • toate modificarile de rute facute pe drum se aduna la costul total;
  • o suprataxa pentru transportarea copiilor.