iPhone 8 – probleme mari cu productia de componente

iPhone 8 nu va avea parte de o lansare usoara, producatorii de componente pentru noul smartphone anuntand deja ca au mari probleme in a respecta comenzile primite. Cei din Taiwan se plang de faptul ca in S2 2017 nu pot acoperi cererea de ecrane, memorii, baterii si camere pentru producatorii de smartphone-uri, inclusiv Apple cu al sau iPhone.

Stim deja de cateva luni ca vor exista probleme cu productia de componente pentru iPhone 8, iar informatiile azi vin doar sa confirme ceea ce s-a spus. Stim ca Apple a cerut ca unele componente ale iPhone 8 sa fie produse inca din iunie, dar chiar si asa nu se stie daca vor exista suficiente pentru a produce numarul de unitati pe care Apple il vrea pentru lansare.

Apple vrea ca productia iPhone 8 sa inceapa in luna august, cel mai tarziu, deci pana atunci toate componentele trebuie sa ajunga la Foxconn pentru initierea productiei. Nu se stie cate unitati ale iPhone 8 va putea fabrica Apple pentru lansarea din septembrie sau octombrie, dar probabil nu vorbim despre la fel de multe terminale precum si-ar dori.

Apple s-a cam chinuit in ultimii ani cu productia terminalelor iPhone inaintea lansarii, iar in 2017 va lansa iPhone 7S, iPhone 7S Plus si iPhone 8, toate cu multe componente noi. Daca pentru primele doua exista multe componente de la iPhone 7 si iPhone 7 Plus care pot fi reciclate, problemele mult mai mari vor fi la iPhone 8, care va fi aproape in totalitate schimbat.

“Demand for handset components will increase significantly, and may result in shortages. Design-in of larger memory capacity, high-density batteries, high-resolution cameras as well as dual-lens camera modules have resulted in shortages of these key components. A significant increase in the use of 18:9 panels and Type-C interface solutions has also raised concerns of supply uncertainty for related parts in the second half of the year.”

iphone 8 probleme productie