Malware-ul pentru Mac creste intr-un ritm alarmant

Malware-ul nu era o problema foarte mare pentru utilizatorii de Mac-uri in anii trecuti, insa pe masura de produsele au devenit tot mai populare, a crescut si interesul hackerilor pentru ele. Conform unor informatii publicate astazi de catre cei de la McAfee, numarul de infectari cu malware detecate pe Mac-uri a crescut de peste 7 ori intr-un singur an.

Puteti vedea in imaginea de mai jos cum a evoluat malware-ul pentru Mac intre T1 2016 si T1 2017, 700.000 de infectari fiind detectate in prima parte a acestui an. Pentru o platforma precum cea a Apple, considerata a fi extrem de sigura, aceasta este o problema serioasa, care ar trebui sa aiba parte de atentia celor din Cupertino pentru a nu iesi de sub control.

Majoritatea acestor infectari cu malware au de fapt la baza adware, adica afisarea de reclame in browserele Mac-urilor cand se navigheaz ape internet. Acestea nu sunt la fel de periculoase precum un malware standard, dar cresterea numarului de infectari sugereaza faptul ca hackerii se uita tot mai atenti la sistmeul de operare al ceor de la Apple.

Facand o comparatie cu Windows, acolo avem 700 de milioane de infectari, iar ceea ce s-a inregistrat la platforma Mac reprezinta doar 1% din ceea ce exista la Windows. Desigur ca exista si mult mai putine Mac-uri decat calculatoare cu Windows, iar asta reduce potentialul de castig al hackerilor, asa ca ei nu isi bat prea mult capul cu calculatoarele celor de la Apple.

malware mac 2017