iOS 11 ARKit – iPhone inlocuieste ruleta pentru masurat

iOS 11 ARKit vine cu o functionalitate extremd e interesanta care le va permite utilizatorilor iPhone, sau iPad, sa inlocuiasca vechile rulete cu aplciatii pentru iOS. Stiti deja ca iOS 11 ARKit a fost lansat de catre compania Apple pentru a fi create aplicatii pentru realitate augmentata, insa dezvoltatorii au descoperit si alte utilizari pentru software-ul celor de la Apple.

In clipurile video de mai jos puteti vedea demonstratii ale modului in care doua aplicatii create folosind iOS 11 ARKit pot masura orice fle de distante in interiorul cladirilor. Vorbim aici despre distante mici de cativa zeci de centimetri, sau poate chiar peste un metru, iOS 11 ARKit fiind capabil sa masoare distantele intre puncte la fel de exact precum o ruleta normala.

Apple a gandit iOS 11 ARKit pentru a ne permite sa folosim realitate augmentata pentru a afisa obiecte virtuale peste imagini preluate folosind camera iPhone, sau iPad. Cand Apple a prezentat iOS 11 ARKit pentru prima oara, nimeni nu s-a gandit ca dezvoltatorii vor folosi platforma pentru masuratori de acest gen, dar asta nu este singura metoda in care tehnologia celor de la Apple a fost folosita.

Ca sa fiu complet sincer, cred ca iOS 11 ARKit are potential extrem de mare dupa lansarea oficiala impreuna cu noua versiune a sistemului de operare, iar aplicatiile de acest gen vor fi extrem de utile.