iPhone la 10 ani – angajatii divulga secretele anilor de dezvoltare

iPhone va implini 10 ani saptamana aceasta, deoarece pe 29 iunie se vor aduna cei 10 ani de cand compania Apple a lansat pe pietele globale noul sau smartphone. Pentru ca vorbim despre un moment extrem de important in timp, marile publicatii americane au inceput sa publice interviuri extrem de interesante cu angajatii care au lucrat la dezvoltarea smartphone-ului care a schimbat lumea.

In primul clip video de mai jos ii puteti vedea pe primii 4 jurnalisti americani care au avut ocazia de a testa primele modele ale iPhone oferite de catre Apple pentru review. In cel de-al doilea clip video ii vedeti pe fostul vicepresedinte senior care a dezvoltat iOS-ul pentru iPhone, Scott Forstall, parintele iPod, Tony Fadel, si Greg Christie, vicepresedinte al diviziei pentru interfata de utilizator al iOS si OS X.

Toate aceste 7 persoane prezinta din propriile perspective o varietate de informatii privind modul in care iPhone a fost privit din exterior, dar si chinul de a-l transforma intr-un produs real. Fostii angajati ai companiei Apple explica in detaliu cum le-a cerut Steve Jobs sa faca iPhone, dar si cat s-au chinuit ei pentru a face primele prototipuri si ce tip de presiune au avut.

Multe dintre povestile transpuse de catre ei nu sunt noi, pentru ca alti angajati, sau chiar unii dintre ei, le-ai explicat deja, dar este frumos sa vedem procesul de creare al iPhone povestit de aceste persoane. Avand in vedere ca aniversarea de 10 ani este saptamana aceasta, sunt sigur ca vom vedea foarte multe materiale similare.