Prototipurile iPhone pe care a fost facuta tastatura iOS

Aniversarea a 10 ani de existenta a iPhone scoate la iveala foarte multe dintre secretele dezvoltarii celui mai popular smartphone de pe planeta, atat in 2007, cat si in prezent. Imaginea de mai jos a fost publicata de catre Ken Kocienda, un fost angajat al companiei Apple timp de 16 ani, el dezvoltand tastatura virtuala a iOS pentru terminalele iPhone.

Un fost vicepresedinte senior al Apple a explicat acum o saptamana ca Steve Jobs a creat concurenta in randul echipelor care dezvoltau iPhone pentru a produce tastatura virtuala. Cea actuala a fost aleasa din multiple idei pe care inginerii celor de la Apple le-au avut, unele dintre ele fiind destul de bune, altele foarte roaste, insa in final doar una a fost aleasa pentru implementare.

Avand in vedere ca era nevoie si de dispozitive pe care ea sa fie testata si perfectionala, au fost create unele prototipuri ale iPhone, iar in imaginea de mai jos vedeti doua dintre ele. Puteti observa ca acestea aveau carcase diferite, una semanand intr-o anumita masura cu cea care urma sa fie folosita in versiunea finala a smartphone-ului Apple.

iPhone prototip