iOS 11 este foarte Prost si trebuie Evitat

iOS 11 este disponibil in versiune beta de mai bine de o luna pentru dezvoltatorii din lumea intreaga, iar de la sfarsitul lunii trecute este oferit inclusiv in versiune beta publica. In ciuda faptului ca doua versiuni, si jumatate, beta ale iOS 11 au fost lansate pana acum, compania Apple nu a reusit sa rezolve cateva probleme esentiale care strica in totalitate experienta de folosire.

Desi vorbim despre o versiune beta a iOS 11 pentru care este normal sa existe probleme, cele lansate pana acum sunt cele mai proaste de la iOS 7 si iOS 8 incoace. Spun asta pentru ca iOS 11 are o problema care impiedica inchiderea aplicatiilor din fundal indiferent ce le-ai face, iar Apple nu prea vrea sa o rezolve desi foarte multa lume se plange de ea, aceasta aparand in iOS 11 beta 2, acum mai bine de o saptamana.

iOS 11 este foarte prost si trebuie evitat

Cealalta problema majora, mult mai mare, este cu autonomia bateriei, pentru ca iOS 11 ruleaza in fundal niste procese care, practic, fac terminalele sa functioneze TOT TIMPUL. Da, ati citit bine, iar imaginea de mai jos este o dovada a faptului ca iOS 11 ruleaza in fundal procese care functioneaza TOT TIMPUL, injumatatind autonomia bateriei pe al meu iPhone 7 Plus fara sa stea pe ganduri.

In primele zile dupa instalarea iOS 11 nu mi s-a parut ciudat ca autonomia a scazut mult, avand in vedere ca-l foloseam intens, insa cand 20% – 30% din energie disparea peste noapte, lucrurile s-au schimbat. Avand in vedere ca peste noapte inchid internetul si toate aplicatiile din fundal, disparitia unei cantitati atat de mari de energie nu este normala, iar uitandu-ma la consumul de baterie m-am lamurit de ce.

Pentru ce functioneaza aceste procese in fundal, chiar si cand Low Battery Mode este activ, sau noaptea cand nu exista internet activ, imi este greu sa inteleg. Dar ceea ce va pot spune este ca iOS 11 trebuie evitat cu precadere in versiunile beta actuale, iar daca in beta 3 Apple nu rezolva aceste probleme, atunci pentru mine nu va exista iOS 11 pana in toamna.

iOS 11 prost evitat