Windows 10 Rezolva o Problema foarte Deranjanta

Windows 10 rezolva o problema majora a aplicatiilor si modifica modul in care functia HiDPI va afisa grafica pentru programele folosite de catre noi.

Windows 10 este cel mai utilizat sistem de operare pentru calculatoare in momentul de fata, el fiind instalat pe sute de milioane de PC-uri din lumea intreaga si continua sa fie adoptat. Cei de la Microsoft stiu cat de popular este Windows 10, asa ca rezolva in mod constant diverse probleme raportate de catre utilizatori pentru sistemul lor de operare, un preview recent rezolvand una majora.

Windows 10 permite rularea de programe vechi, care nu au totdeauna elemente grafice de rezolutie inalta pentru monitoarele cu rezolutii foarte mari. Utilizarea acestor programe si trecerea de la un monitor la altul in Windows 10 putea genera probleme serioase pentru unii utilizatori, insa cei de la Microsoft au rezolvat in ea mai recenta versiune beta problema care a dat batai de cap multor persoane.

Windows 10 are acum schimbat modul in care le spune programelor ce fel de rezolutie au monitoarele pe care ele sunt rulate de catre utilizatorii obisnuiti. Daca pana in acest build al Windows 10 era necesara repornirea calculatoarelor, sau relogarea, pentru a rezolva problemele cu grafica clara afisata, acum totul se rezolva prin simpla repornire a programelor care au aceasta problema.

Windows 10 rezolva o problema foarte deranjanta

Windows 10 are rezolvata problema pentru ca dezvoltatorii nu sunt capabili sa-si regandeasca programele cu grafica mai buna, iar Microsoft n-are alta solutie pentru a le oferi utilizatorilor o experienta buna. Desigur ca schimbarea va fi apreciata de catre toti utilizatorii Windows 10, pentru ca multe dintre programe nu au grafica rezolutie mare si trebuie folosite in HiDPI tot timpul.

Windows 10 are si o alta schimbare interesanta implementata, dar de aceasta data pentru notificarile care sunt afisate pe calculatoarele noastre. Mai exact, notificarile vizibile in Windows 10 au acum butoanele de actiuni afisate intr-un format mai mare, ar prima notificare din fiecare grup este afisata intr-un format mai mare pentru a fi mai usor de citit.

“In this flight, you only have to relaunch these apps in order to have them render crisply. If you have a high DPI display and change the display scaling value in any way, most desktop apps become blurry. In this flight we’ve changed the way that Windows provides DPI-related information to these applications such that each time one of these applications starts, they’ll get updated data from Windows.”

Windows 10 are desigur si imbunatatiri pentru caracterele emoji, acestea fiind actualizate la versiunea 5.0 pentru a fi mai usor de descoperit la cautare si folosite unde este nevoie. In final, browserul Edge din Windows 10 poate sa citeasca orice fel de pagini web si PDF-uri, deci la nevoie nu va trebui sa mai faceti voi asta, ci o va face calculatorul pentru voi.

Windows 10 urmeaza sa fie actualizat in curand de catre compania Microsoft, dar deocamdata nu se stie cand poate fi disponibila pentru instalarea ctualizarea, iar ea va veni fara mult asteptata functie Timeline, spre nemultumirea utilizatorilor.

Windows 10 rezolva problema deranjanta hidpi