Windows 10 vine fara o Functie foarte Asteptata

Windows 10 va fi lansat de catre compania Microsoft fara functia timeline pe care foarte multi utilizatori din lumea intreaga o asteaptau in Creators Update.

Windows 10 va avea o noua actualizare numita Creators Update, ea urmand a fi lansata in toamna acestui an de catre compania Microsoft, dar aparent fara o functie foarte asteptata. Mai exact, vorbim despre functia timeline pe care multa lume abia astepta sa o foloseasca in Windows 10 dupa instalarea Creators Update, insa compania Microsoft a confirmat ca ea nu este pregatita pentru lansare.

Confirmarea a venit printr-un tweet al lui Joe Belfiore, vicepresedinte care supravegheaza dezvoltarea Windows 10, el afirmand ca functia Timeline va fi oferita ulterior. Microsoft testeaza functia timeline pentru Windows 10 de ceva vreme cu diversi utilizatori, insa ea nu este suficient de stabila pentru a fi oferita tuturor acum, iar pana in toamna se pare ca nu exista incredere ca ar  putea fi.

Pentru cei dintre voi care nu stiu, functia timeline din Windows 10 le permite utilizatorilor sa acceseze continut intre multiple dispozitive din diverse platforme. Mai exact, daca un utilizator incepe sa editeze un document pe un calculator cu Windows 10, sau citeste o pagina web, va putea continua actiunea pe un iPhone, sau un dispozitiv Android fara a mai fi nevoit sa o ia de la inceput.

Windows 10 vine fara o functie foarte asteptata

Functia Timeline pentru Windows 10 i-ar fi oferit companiei Microsoft un avantaj mare in fata celor de la Apple, care in macOS nu au asemenea functii si pentru terminalele Android. Ele exista pentru iPhone si iPad, dar pentru Android nu, asa ca Windows 10 ar oferi mai multa functionalitate pentru multi posesori de terminale iPhone ori iPad, care oricum nu folosesc un Mac.

Apple a lansat functia Continuity cu mai bine de un an in urma pentru clientii sai, iar Microsoft ar fi ajuns-o din urma, dar cu actualizarea pentru Windows 10 ar fi intrecut-o. Stim deja ca vasta majoritate a utilizatorilor de iPhone si iPad folosesc calculatoare cu Windows, nu neaprat doar Windows 10, dar multi ar putea fi motivati sa faca actualizarea la cea mai recenta versiune.

“Timeline won’t be in the Fall Creators Update. We’re planning for it to be in early insider builds shortly after Fall Creators Update is out.”

Windows 10 functie timeline

Fara aceasta functie extrem de asteptata pentru Windows 10, multi ar putea amana actualizarea sistemului de operare pana cand Microsoft se va aduda si-si va finaliza proiectele. Amanarea lansarii functiei Timeline pentru Windows 10 nu este prima decizie de acest gen luata de catre cei din Redmond, ei nereusind in repetate randuri sa livreze la timp functii majore promise pentru utilizatori.

Daca functia Timeline pentru Windows 10 va fi lansata pana la sfarsitul acestui an este foarte greu de spus, dar Microsoft lucreaza sa o aduca la utilizatori cat se poate de repede.