Apple anunta o investitie masiva pentru iCloud

Apple a confirmat astazi ca intentioneaza sa deschida un nou centru de date in China pentru a respecta cerintele guvernului local privind securitatea cibernetica. Mai exact, China a impus o noua lege care obliga orice fel de servicii de tip cloud sa stocheze datele clientilor in servere localizate in China, deci Apple nu poate folosi furnizori din afara tarii pentru a oferi iCloud in tara.

Apple va investi 1 miliard de dolari pentru a construi acest nou centru de date in Guizhou, ea intra intr-un parteneriat cu o firma locala pentru administrarea datelor. Parteneriatul dintre Apple si aceasta firma ii va ajuta pe americani sa respecte legislatia si sa evite blocarea serviciilor iCloud in China, o situatie pe care americanii incearca din plin sa o evite.

Apple este si prima companie straina care a anuntat o investitie de acest gen pentru a respecta legislatia din China, care este impusa incepand din data de 1 iunie. China vrea sa aiba acces la datele cetatenilor sai mai usor, insa compania Apple sustine ca nu va avea acces la ele, asa ca asta o va pune in noi confruntari cu autoritatile care incearca sa controleze tot ce se intampla in tara.

Apple are in China primele probleme de acest gen cu serviciile de tip cloud, insa Rusia ar putea impune in curand o lege similara si Apple ar putea fi nevoita sa faca un centru de date si acolo. In urma lor, exista posibilitatea si ca alte tari sa promulge legi similare, iar in aceasta situatie, companiile ar trebui sa faca investitii masive si fara sens doar pentru ca anumite guverne doresc asta.

“The addition of this data center will allow us to improve the speed and reliability of our products and services while also complying with newly passed regulations. No backdoors will be created into any of our systems. These regulations require cloud services be operated by Chinese companies so we’re partnering with GCBD to offer iCloud.”

apple investitie icloud

1 COMENTARIU