Seeing AI – Microsoft descrie lumea inconjuratoare pentru nevazatori

Seeing AI este o aplicatie lansata astazi de catre compania Microsoft pentru iPhone, ea fiind gandita pentru a-i ajuta pe nevazatori sa perceapa lumea din jurul lor. Aplicatia foloseste inteligenta artificiala pentru a recunoaste obiectele din lumea inconjuratoare si a o descrie pentru persoanele care nu pot sa vada tot ceea ce exista in jurul lor.

Seeing AI foloseste camera iPhone pentru a inregistra imagini din preajma noastra, iar in baza inteligentei artificiale poate recunoaste oamenii si le poate spune nevazatorilor ce stare emotionala au. Mai mult decat atat, aplicatia poate recunoaste orice fel de obiecte puse in fata ei si le poate descrie pentru nevazatori, totul folosind inteligenta artificiala.

Seeing AI este prezentata in clipul video de mai jos de catre compania Microsoft, ea fiind demonstrata initial de catre americani in luna martie. Separat de recunoasterea oamenilor vazuti deja, aplicatia poate descrie persoanele necunoscute pentru nevazatori, impreuna cu obiectele din casele acestora, sau orice fel de documente le au prin casa inclusiv diverse tipuri de bancnote, sau monede.

Practic, Microsoft vrea ca Seeing AI sa fie cel mai mare ajutor pentru nevazatorii care nu se pot baza pe diverse persoane care sa ii ghideze prin lumea larga. Aplicatia Seeing AI este disponibila in momentul de fata doar pentru terminalele iPhone si doar in App Store SUA, asa ca nu se stie cand va fie xtinsa si la alte tari de pe glob.