4 parteneri Apple acuza Qualcomm de concurenta neloiala

Nu mai putin de 4 parteneri ai companiei Apple au decis sa acuze Qualcomm de concurenta neloiala in relatia pe care aceasta o are cu ei in diverse piete de pe glob. Vorbim despre companiile Foxconn, Pegatron, Wistron si Compal, toate partenere Apple, care acuza Qualcomm ca a incalcat doua sectiuni ale legii Sherman din SUA, care a pus bazele pedepsirii acestui gen de acte ale companiilor.

Cele 4 companii au depus o intampinare la o plangere facuta de catre Qualcomm la o instanta din SUA, ele afirmand la unison ca sunt victime ale companiei. Qualcomm le-a acuzat ca au fost convinse de catre Apple sa nu mai plateasca taxe de licentiere pentru a-i afecta activitatea, insa acestea spun acum ca de fapt ele sunt victime ale concurentei neloiale santajului celor de la Qualcomm.

Qualcomm a actionat Apple in judecata inca de la sfarsitul anului trecut, acuzand compania americana de faptul ca nu vrea sa-i mai plateasca taxe de licentiere. Aceste acuzatii au fost contrate de catre compania Apple prin faptul ca a fost santajata de catre Qualcomm sa plateasca mai multi bani decat era normal pentru licentierea unora dintre tehnologiile folosite in terminalele iPhone si tabletele iPad.

Qualcomm este cel mai mare fabricant de chip-uri modem pentru smartphone-uri si tablete, compania Apple cumparand pana anul trecut toate modem-urile iDevice-urilor. Acum cei de la Apple se folosesc si de Intel pentru a cumpara ceea ce au nevoie, iar acest proces este inca foarte departe de a se apropia de o finalitate, desi presedintele Qualcomm a spus zilele trecute ca si-ar dori acest lucru.

“Qualcomm has confirmed publicly that this lawsuit against our clients is intended to make a point about Apple and punish our clients for working with Apple. The companies are bringing their own claims and defenses against Qualcomm.”

4 parteneri apple qualcomm concurenta neloiala

 

3 COMENTARII

  1. Ii rupe pe astia de la Qualcomm. Ce bine ca Apple are deja cu Intel parteneriat…daca Qualcomm este bagat in faliment restul se reprofileaza pe altceva. Noroc ca samsung si LG mai fac si aspiratoare tv mai au un castig dar chinezariile htc etc…naspa