Google Assistant – Cat Succes are pe iPhone ?

Google Assistant este disponibil de 2 luni de zile pentru iPhone, iar astazi aflam si cat de mare este succesul asistentului personal in iOS.

Google Assistant a fost lansat de 2 luni de zile de catre compania Google pentru utilizatorii din SUA, iar acum a venit momentul analizarii popularitatii sale. Conform unor informatii oferite de catre o firma americana specializata pe monitorizarea aplicatiilor, aplicatia Google Assistant petnru iPhone ar fi fost descarcata de doar 300.000 de ori din App Store dupa lansare.

Google Assistant are cea mai buna estimare aici, deoarece alte companii cu activitate similara sustin ca de fapt aplicatia ar fi inregistrat doar 190.000 de descarcari in 2 luni. Google Assistant este disponibil sub forma unei aplicatii separate in App Store si nu este integrat nativ in sistemul de operare, asa cum se intampla in cazul Android, deci de aici probabil vine si lipsa popularitatii.

Google Assistant a fost lansat doar in SUA pentru ca intelege cel mai bine limba engleza, compania Google lucrand intens la extinderea suportului lingvistic. Chiar si asa, aceste estimari privind numarul de descarcari ale aplicatiei Google Assistant ne arata ca asistentul personal al companiei Google nu este chiar atat de popular precum si-ar dori cei din Mountain View, in ciuda tuturor eforturilor facute pentru el.

Google Assistant – cat succes are pe iPhone ?

Google Assistant a fost lansat de Google pe iOS in ideea de a atrage cat mai multi utilizatori, insa compania a refuzat sa comenteze in vreun fel aceste performante nesatisfacatoare. Aplicatia Google Assistant a inregistrat un numar substantial de descarcari in momentul lansarii, insa aplicatia a disparut rapid din topuri, asa ca era normal sa vedem cifre care arata ca popularitatea nu este grozava.

Google Assistant are practic o evolutie similara cu cea a Google Allo, o alta aplicatie de mesagerie lansata de catre Google, ea avand asistentul integrat deja. Aplicatia Google Allo a fost lansata tomna trecuta in App Store de catre compania Google, insa la fel ca Google Assistant, nu a avut parte de chiar atat de multe descarcari, in ciuda faptului ca pe Android s-a dovedit a fi foarte populara.

Google Assistant inregistreaza din iunie cam 1000 – 2000 de desarcari pe zi din App Store SUA, o cifra foarte mica pentru o aplicatie a companiei Google. Google Assistant demonstreaza ca pentru utilizatorii iPhone Siri ramane deocamdata alegerea principala, iar asta si pentru ca acest asistent personal este integrat in sistemul de operare, deci utilizarea sa este cu mult mai simpla.

Google Assistant nu este disponibil altundeva decat in SUA si nici nu se stie deocamdata cand urmeaza sa fie lansat.

google assistant succes iphone