Apple achita costurile legale ale partenerilor care dau Qualcomm in judecata

Apple este implicata intr-un foarte stufos proces cu Qualcomm care are drept menire obligarea celor din Cupertino sa plateasca licentele pentru tehnologii pe care le foloseste gratuit de cam un an. Apple sustine ca a fost santajata de catre Qualcomm sa cumpere licente pentru aceste tehnologii si refuza sa plateasca licentele pentru ele, iar pentru a-si impune punctul de vedere si-a chemat si partenerii in ajutor.

Apple a convins companii precum Foxconn, Pegatron, Wistron si Compal sa nu plateasca taxe de licentiere catre Qualcomm, iar desigur ca aceste companii au fost actionare in judecata. Pentru ca ele probabil nu doreau asta, compania Apple s-a angajat sa le plateasca toate costurile legale asociate unei asemenea dispute, acestea putandu-se ridica la cateva milioane bune de dolari, sau poate chiar mai mult.

Apple este sustinuta si de catre autoritatile americane, care au acuzat deasemenea Qualcomm de concurenta neloiala inca din cursul lunii ianuarie. Avand in vedere ca inclusiv autoritatile americane sunt de partea celor de la Apple, este destul de clar cum stau lucrurile in momentul de fata si cine are cel mai mult de pierdut de pe urma acestor procese, judecatorii avnad o decizie extrem de grea in fata.

Apple a fost actionata in judecata de catre Qualcomm si in alte tari separat de SUA, pentru a se asigura ca va avea macar undeva castig de cauza. Presedintele Qualcomm a afirmat zilele trecute ca este deschis la o rezolvare amiabila a divergentelor dintre cele doua companii, insa ramane de vazut daca se va ajunge, sau nu, la o posibila intelegere.

“[The companies allege] that Qualcomm violated two sections of the Sherman Act, a U.S. antitrust law. The accusations, made in a filing late Tuesday in U.S. District Court for the Southern District of California, are counterclaims to a Qualcomm lawsuit filed in May seeking to force the contractors to pay Qualcomm license fees that Apple directed them to stop paying.”

apple costuri legale partenerilor qualcomm judecata