Prima Pagina iPhone iPhone – Cate Modele Mai sunt Active dupa 10 ani

iPhone – Cate Modele Mai sunt Active dupa 10 ani

iPhone a fost lansat acum 10 ani de catre compania Apple, iar in deceniul de existenta si vanzare cei din Cupertino au facut extrem de multi bani de pe urma sa. Vorbim despre sute de miliarde de dolari generati pentru compania Apple doar de catre terminalele iPhone vandute pe intreaga planeta, cifra fiind una colosala pentru orice fel de producator de smartphone-uri, totul multumita popuiaritatii sale.

iPhone s-ar fi vandut in 1.163 miliarde de unitati in cei 10 ani de existenta, adica o medie de aproximativ 116 milioane de unitati anual din 2007 si pana in prezent. Desigur ca aceasta medie atinge acest nivel multumita terminalelor iPhone vandute in ultimii 5 ani de catre compania Apple, deoarece in primii 3 ani vanzarile n-au atins 100 de milioane de unitati in total, dar au crescut vertiginos dupa aceea.

iPhone s-a vandut in peste 1 miliard de exemplare pana acum, insa in utilizare ar mai fi ramas aproximativ 728 de milioane de unitati, sau aproximativ 63% din totalul celor vandute. Procentul este unul destul de mare din moment ce vorbim despre vanzari care acopera 10 ani de zile, iar asta inseamna ca terminalele iPhone sunt si foarte fiabile, altfel n-ar mai fi fost atat de multe functionale in momentul de fata.

iPhone este cel mai popular in China, acolo existand o treime dintre toate unitatile active, adica 228 de milioane de unitati, SUA avand 120 de milioane de unitati active. iPhone 6 este de departe cel mai popular smartphone, cu 21% din baza activa, in timp ce iPhone 6S insumeaza 18%, iar iphone 7 11%, iPhone 6 Plus avand 9% din total, iar iPhone 6S Plus 8%, procentele acestea fiind cat se poate de normale.

“As of March 2017, accumulated global iPhone shipments totaled 1.163 billion units, Apple reported recently. Newzoo’s latest data showed that 728 million iPhones, or 62.6% of all iPhones sold in the past 10 years, were still in use in April 2017. China is by far the iPhone’s largest market, accounting for almost one-third, or 228 million.”

iphone modele active 10 ani

 • Srb Srb

  700 mil de iphone activate+ vreo 200 mil ipad activate…deja platforma ARkit va deveni cea mai vasta din toamna !

 • KlaudiNhO

  Si va functiona pe toate terminalele ?

 • Srb Srb

  orice ios 64 bit, tocmai din cauza aceasta am pus 700 mil si doar 200 mil ipad

 • Fosocle

  Nu ma pricep prea tare la matematica, dar daca 728 de milioane reprezinta 15% (~cota actuala de piata ios), asta ar insemna ca la ora actuala smartphone-urile existente pe piata sunt undeva la 4.8 miliarde. Ma cam indoiesc ca pe piața sunt acum 4.8 miliarde de smartphone-uri active. Si asta fara a baga in calcul ipad urile.
  Analisti de renume internațional

 • Fenom

  De fapt de la 6S in sus…6-le deja e gunoi, primeste ios 11 ca sa ruleze facebook si whatsapp…iar 5S deja e feature phone pentru Apple. Frumos, nu ?
  Cam la fel de frumos si cu imbunatatirile NFC din ios11, categoric doar pentru iPhone 7 ca 6S-ul si 6-le au NFC-ul uzat de la prea multe plati ApplePay