Windows 10 – Functii Eliminate din Fall Creators Update

Windows 10 Fall Creators Update va elimina unele functii din calculatoare, compania Microsoft considerand ca o "curatenie" este necesara.

Windows 10 va avea o noua actualizare disponibila in aceasta toamna, dupa cum prea bine stiti deja, aceasta urmand a avea denumirea Fall Creators Update. Microsoft a anuntat deja ca actualizarea Fall Creators Update va aduce pentru Windows 10 multe schimbari, iar printre ele se numara si eliminarea unora dintre functiile pe care utilizatorii le utilizau in momentul de fata, dar care nu mai pot fi dezvoltate in viitor.

Windows 10 nu va mai avea in Fall Creators Update aplicatia 3D Builder oferita de catre Microsoft, iar aceasta eliminare are logica, functiile sale fiind integrate in Paint 3D si Print 3D. In continuare, aplicatiile Reader si Reading List din Windows 10 vor fi eliminate deoarece functiile pe care ele le ofera in momentul de fata sunt integrate in browserul Edge, deci utilizatorii nu le vor simti, cel mai probabil, lipsa dupa eliminare.

Windows 10 va ramane deasemenea si fara aplicatia Outlook Express deoarece Microsoft sustine ca ea contine cod nefunctional in momentul de fata, deci trebuie retrasa. Windows 10 nu va avea nici functiile EMET, Enhanced Mitigation Experience Toolkit, iar asta pentru ca Windows Defender Exploit Guard le are pe toate integrate in momentul de fata, deci Fall Creators Update le va elimina complet din calculatoare.

Windows 10 – functii eliminate din Fall Creators Update

Windows 10 va avea si o serie de functii care desi raman active in momentul de fata, nu mai sunt in dezvoltare si vor fi eliminate in viitorul nu foarte indepartat. Prima dintre ele este Microsoft Paint, aceasta urmand a fi retrasa in viitor de catre compania Microsoft, Windows 10 urmand a oferi functiile sale in aplicatia Paint 3D, disponibila de ceva vreme, deci existenta ambelor era inutila.

Windows 10 va elimina in viitor si functia Sync Your Settings, aceasta urmand a fi inlocuita cu una care va permite folosirea de spatiu de stocare in cloud. System Image Backup, SIB, va disparea deasemenea din Windows 10 in viitor, aceasta nefiind dezvoltata de ceva vreme, compania Microsoft recomandand utilizarea de solutii terte pentru backup, inclusiv solutii care se bazeaza pe spatiu de stocare in cloud.

“The following features and functionalities in the Windows 10 Fall Creators Update are either removed from the product in the current release (“Removed”) or are not in active development and might be removed in future releases (“Deprecated”).”

Windows 10 este in continua dezvoltare de catre Microsoft si pe masura ce apar functii noi, altele dispar, Fall Creators Update fiind special gandit pentru asta. In momentul de fata nu se stie cand va fi lansat Fall Creators Update pentru Windows 10, insa dupa cum ii spune si numele, el va ajunge la toata lumea in toamna acestui an, deci va trebui sa mai avem rabdare pana cand il vom putea instala in calculatoarele noastre.

windows 10 functii eliminate fall creators update