Windows 10 – Incompatibil cu unele Calculatoare

Windows 10 va fi incompatibil cu unele calculatoare care functioneaza in baza procesoarelor Intel Atom Clover Trail, care nu mai au parte de suport.

Windows 10 este sistemul de operare principal pe care Microsoft se concentreaza in momentul de fata, iar in toamna va lansa o actualizare importanta numita Creators Update. Windows 10 va va avea acest Creators Update disponibil pentru utilizatorii de calculatoare in ideea de a rezolva unele dintre problemele pe care acestia le intampina, dar si pentru a implementa o serie de functii noi pe care multa lume le asteapta de ceva vreme.

Windows 10 Creators Update va fi lansat in toamna, dar din pacate va fi incompatibil cu unele calculatoare care sunt folosite in momentul de fata de catre utilizatori. Mai exact, Windows 10 Creators Update nu va putea fi instalat de catre utilizatorii de calculatoare cu procesoare Intel Atom Clover Trail, compania Microsoft confirmand fara dubiu acest lucru in cursul acestei zile.

Windows 10 a oferit pana acum suport pentru aceste procesoare lansate in vremea in care Windows 8 era principalul sistem de operare oferit de catre compania Microsoft. Windows 10 nu contine drivere care sa permita rularea Creators Update pe procesoarele Intel Atom Clover Trail, iar diversi utilizatori au tot raportat acest lucru inca din momentul in care prima versiune beta a sa a fost lansata.

Windows 10 Creators Update este incompatibil cu unele calculatoare

Windows 10 nu va avea suport pentru aceste procesoare deoarece nici macar Intel nu mai ofera suport pentru ele, deci nu mai dezvolta driverele dedicate. In aceasta idee, Windows 10 nu poate fi instalat pe procesoare pentru care Intel nu mai ofera suport, asa ca problema nu sta la cei de la Microsoft, ci direct la compania Intel, care ii lasa pe unii utilizatori fara Creators Update in aceasta toamna.

Windows 10 va fi actualizat in continuare cu rezolvari ale problemelor de securitate de care se vor bucura toti utilizatorii care inca mai au procesoarel Intel Atom Clover Trail. Compania Microsoft a confirmat oficial faptul ca va oferi suport pentru aceste calculatoare care mai ruleaza Windows 10, anul 2023 fiind cel in care suportul va fi oprit, deci exista multi ani in fata in care el va exista.

“They require additional hardware support to provide the best possible experience when updating to the latest Windows 10 feature update, the Windows 10 Creators Update. However, these systems are no longer supported by Intel (End of Interactive Support), and without the necessary driver support, they may be incapable of moving to the Windows 10 Creators Update without a potential performance impact.”

Windows 10 a oferit initial suport pentru procesoarele Intel Atom Clover Trail pentru ca ele au fost implementate in multe laptop-uri multumita cresterii serioase in autonomia bateriei. Din pacate cei de la Intel considera ca vremea acestor procesoare a trecut, asa ca daca aveti deja unul, va trebuie sa va multumiti cu versiunea standard a Windows 10, fara sa va ganditi ca veti putea instala Creators Update.

Windows 10 nu are o data clara de lansare pentru Creators Update, asa ca ramane de vazut cand va fi disponibila actualizarea.

Windows 10 incompatibil calculatoare