USB 3.2 vine cu Cresteri Majore ale Vitezelor de Transfer de Date

USB 3.2 este noul standard care are specificatiile finalizate de catre organizatia ce reglemeneaza aceste standarde pentru transferul de date. Apple, Intel, Microsoft, Samsung si alte companii fac parte din aceasta organizatie, iar ieri ele au anuntat specificatiile pentru USB 3.2, un upgrade pentru actualul USB 3.1, acesta urmand a fi implementat in smartphone-uri si calculatoare probabil incepand din 2018.

USB 3.2 va aduce o schimbare majora prin faptul ca va permite transferul de date in paralel prin canale diferite, tehnologie pe care cablurile USb-C o suporta deja. Conform specificatiilor, USB 3.2 va permite transferul de date prin doua canale a cate 5 Gb/s sau 10 Gb/s, deci vorbim despre o crestere substantiala a vitezelor de transfer in comparatie cu cea ce ofera USB 3.1 in momentul de fata.

USB 3.2 urmeaza sa dubleze vitezele de transfer de date in comparatie cu ceea ce ofera cablurile USB-C in momentul de fata, iar asta fara a afecta compatibilitatea cu vechile standarde USB. USB 3.2 este practic o actualizare care va creste substantial performantele pentru vitezele de transfer de date intre calculatoare, terminale mobile, etc, tehnologia SuperSpeed stand la baza sa.

USB 3.2 are standardele stabilite in momentul de fata, insa mai multe detalii privind posibilitatile de implementare urmeaza sa fie anuntate la o conferinta pentru dezvoltatori din cursul acestui an. E greu de spus cand vom vedea primele Mac-uri cu USB 3.2 integrat, dar e posibil ca modelele din 2018 sa beneficieze de aceasta noua tehnologie, in cazul terminalelor iPhone Apple putand astepta mai mult.

“When we introduced USB Type-C to the market, we intended to assure that USB Type-C cables and connectors certified for SuperSpeed USB or SuperSpeed USB 10 Gbps would, as produced, support higher performance USB as newer generations of USB 3.0 were developed. The USB 3.2 update delivers the next level of performance.”

usb 3.2 crestere viteze transfer date

6 COMENTARII

  1. Apple are TB3 deci, nu prea intereseaza utilizatorii de mac dar e ok pt cei ce nu au bani si isi vor lua noile modele de pc/laptop mai ieftine cu usb 3.2

  2. Bine k ai tu bani. Bogatule
    Cred k ai făcut păianjeni la cur de foame și te dai pe aici pe site mare mahăr dar probabil asta este doar in visele tale. De obicei, cei câte duc lipsa vorbesc de ce au nevoie.

  3. SRB este un cocalar frustrat care nu are altceva de făcut decât sa se contrazică cu toată lumea care mai comentează pe aici.

  4. Apple are TB3 deci, nu prea intereseaza utilizatorii de mac dar e ok pt cei ce nu au bani si isi vor lua noile modele de pc/laptop mai ieftine cu usb 3.2

  5. Câtă vreme Apple face parte din organizația care reglementează standardul USB, este clar că are un interes acolo.
    E la mintea cocoșului!