Apple – Compania cu cele mai mai Vanzari pe Metru Patrat

Apple are magazine extrem de profitabile indiferent unde le construieste si asta pentru ca le deschide doar acolo unde stie ca poate face foarte multi bani. Conform unui studiu recent publicat in SUA. Apple este compania cu cele mai mari vanzari pe metru patrat, americanii vorbind despre feet dar nu prea coneaza asta, pentru ca oricum am calcula lucrurile, tot cei din Cupertino ies pe primul loc.

Apple a inregistrat incasari de 5546 dolari pe metru patrat in cursul anului 2016, o adevarata realizare si asta multumita modului in care stabileste preturile produselor. In urma celor de la Apple avem pe cei de la Reis & Irvy, care vand iaurt inghetat, ei generand incasari de putin peste 3900 de dolari pe metru patrat, reteaua de benzinarii Murphy USA urmandu-le cu incasari de 3700 de dolari pe metru patrat.

Apple este practic la o distanta foarte mare de ceilalti mari retaileri din SUA in ceea ce priveste incasarile pe metru patrat, cei de la Tiffany find deasemenea la o distanta considerabila, cu 2951 de dolari pe metru patrat. Desi Apple ramane pe primul loc in acest top, vanzarile sale au scazut cu aproximativ 15% fata de ceea ce genera la inceputul anilor 2000, dar poate ca asta era de asteptat.

Apple genera si in 2012 incasari de 6050 de dolari pe metru patrat, deci vorbim despre o scadere de 10% fata de acel an, dar asta in ciuda faptului ca face mult mai multi bani per total. Diferenta este desigur data in principal de faptul ca Apple are deschise mai multe magazine decat atunci si unele sunt mai putin profitabile decat altele, asa ca pe masura ce se deschid magazine noi, e posibil ca incasarile medii sa scada in continuare.

“With sales per square foot viewed as a major component of retail success, according to industry data provided by eMarkter, the #1 retailer in sales per square foot is Apple Inc.(NASDAQ: AAPL), which did a staggering $5,546 per square foot. Having launched the first iPhone 10 years ago, it’s speculated that this next milestone iteration of the iconic product could produce Apple’s strongest sales to date.”

apple vanzari metru patrat

27 COMENTARII

  1. Iar Samsung e compania cu cel mai mare profit pe m² WW :)))
    Sau cum vrea Scrba, pe km²… deci, sa ne raportam WW doar ca sa includem si suprafata buturugii pe care sta cand abereaza ca un bot[eng.] frustrat, pricajit, foo… si neplatit.
    Samsung (Electronics, doar) = 24,84 $ / km² sau 85,07 $ / km² suprafata uscata,
    Apple = 21,62 $ / km² sau 74,05 $ / km² suprafata uscata,
    calculul per suprafata apei il poate face ea ca tot e uda toata 😀

  2. Nu prea inteleg de ce te chinui sa scrii un comentariu cu atatea explicatii si sa incluzi o jignire pt srb, ca in cazul in care ti-l sterg, pe buna dreptate, sa comentezi ca lumea e nedreapta.
    Sa nu va mirati in viitor cand va zboara comentariile si aveti ban.

  3. Performanța asta se înregistrează și pentru că Apple vinde exclusiv prin magazinele lor fizice. Așa, mă întreb cât vinde Amazon sau Alibaba pe metrul pătrat 🙂

  4. Nu inteleti comentariul meu dar le intelegi pe ale lui, este exact ceea ce a semanat cu fiecare articol prin care jigneste, abereaza si spameaza … nu cancan ai vrut?
    Mai bine ai face o retrospectiva a celor postate de el… sa faci moderare si in cazul lui nu doar a partii adverse si nu in privat ci public, transparenta atat vrem.
    Si de când ” :)))” e spam ????!

  5. Apple isi vinde propriile produse si in propriile magazine si online,aici fiind vorba de vanzari din magazin…amazon este o companie online de comert,deci nu intra in aceasta categorie, ci in cea a vazarilor online,probabil si sigur, este cea mai mare in fata best buy ebay etc

  6. Grosul vânzărilor Apple este obținut în magazine, nu online. Amazon NU este cel mai mare magazin online, fiind depășit de către Alibaba.
    Înainte să te dai cocoș că știi care este “cel mai mare munte din lume” (exprimata ambiguă îți aparține), învață lucruri utile.

  7. pai tu te dai cocs eu am zis ca probabil este….te rog informatia ca alibaba este cel mai mare…
    un cocos adevarat vine si cu date oficiale
    Inca 1 data, nu eu sunt cel ce nu a inteles despre ce este articolul
    Deci inainte sa ataci invata niste logica, si iesi din starea de maimuita care o ai de la nastere

  8. Daaa :))) brusc s-a saturat sa fie site-ul considerat cancan si a început sa facă curățenie in comentarii ? culmea doar in comentariile altora.

  9. Cocosul prrost…invata lucruri utile de la mine / iesi din starea de maimuta care o ai de la nastere intelegi de unde pleaca ? inainte sa ne ti morala urmareste discutia,
    Viotel nu a adus nici umbra de insulta ci doar Srb ce e incapabil de argumente fara a jigni, iar tu Admin in loc sa moderezi “sursa” imi stergi comentariul “:)))” ca fiind spam. 😀 Ila refuleaza doar “kkt” la fiecare coment dar nu iei atitudine, hai sa vedem online si transparent !
    Pentru a capata respecctul comunitatii trebuie intai sa o respecti!
    Nu uita ca EU te-am intrebat de un moderator in adevaratul sens, insa mi-ai raspuns ca vrei descutii libere, iata ca acolo suntem… ce respect vrei când unul la fiecare articol nu stie decat sa provoace iar dupa primul reply daca nu contine “kkt” e insulta?

  10. Cand eu postez un comment cu un link atasat moderarea se face dupa 20h, la el reply cu link atasat vine instant, ceea ce spune tot, e protejat si are drept de editor in Disqus… dar sti ce? intrebarea de mai sus e retorica, continuam…!

  11. Si tu… el acum cauta in wiki in speranta ca e vreun brevet de-al lui Cook acest termen Puli_tzer… cum admin m-a blocat pai respect sa fie iar din comentariile mele specifice am sa cobor la ceea ce-si doreste!
    Isi protejeaza cainele… pai mahala sa fie!

  12. Ca tot ma intrebi ce fac…multumesc bine, tocmai i-o trag lu’mata, ca sa fiu ontopic site-uliui icacatdotro voi procrea unul mai inteligent decat tine, ca arborele tau genealogic sa fie demn de umanitate!
    Be happy dog, vei trece de pragul regnului animal…
    uff tocmai i-am injectat o doza mare de IQ…

  13. Apropo, cat e tariful pentru o tura de muian,, facem cheta nu-i bai, doar sa fi si cwrva noastra 20 min… cat sa te umplem de informatie tehnologica!
    hai tu ca te upgradam la ultimul nivel 😀
    e bine asa adimn?