Apple – cat Plateste pentru Tehnologiile Nokia

Apple a anuntat la inceputul acestui an incheierea unui parteneriat cu Nokia pentru a licentia unele tehnologii ale companiei finlandeze, astfel rezolvandu-se si procesele ditnre cele doua companii. Atunci Apple si Nokia au pastrat tacerea cu privire la detaliile intelegerii, insa astazi aflam ca s-ar fi platit nu mai putin de 1.7 miliarde de euro pentru ca Apple sa se poata folosi de tehnologiile dezvoltate de catre finlandezi.

Apple a facut pana acum o plata initiala de 1.7 miliarde de euro pentru a licentia tehnologiile Nokia, iar finlandezii au inclus o parte din aceasta suma in incasarile pentru rezultatele financiare pe T2 2017. Nokia a recunoscut faptul ca va incasa 1.7 miliarde de euro de la Apple pentru a-i permite sa se foloseasca de aceste tehnologii in iPhone si iPad, intelegerea dintre cele doua companii acoperand colaborarea pentru mai multi ani

Apple va plati in continuare licente pentru tehnologiile folosite, separat de aceasta suma initiala, deci in final cei de la Nokia vor incasa si mai multi bani de la cei din Cupertino. La cat s-ar putea ridica suma finala nu se stie deocamdata, dar este clar ca activitatea viitoare a companiei va fi sustinuta foarte usor din banii care vor veni de la Apple, insa si alte companii platesc licente, desi mai mici.

Apple este nevoita sa plateasca licente de acest gen pentru ca nu toate tehnologiile folosite in iPhone si ipad au fost dezvoltate de catre inginerii sai. Apple plateste licente si la alte companii pentru alte tehnologii, iar asa se explica o parte din pretul mare de vanzare al iPhone in lumea intreaga, acesta fiind direct influentat de aceste intelegeri pe care cei de la Apple le fac cu diverse alte companii.

“Nokia mentioned that it had increased cash inflow thanks to an “up-front cash payment of approximately EUR 1.7 billion, part of which was recognized in the second quarter 2017 results.” We contacted Nokia to confirm if the “up-front cash payment of €1.7 billion ($2 billion)is from Apple.”

Apple plateste licente Nokia

2 COMENTARII