iPhone 8 – Performantele “Comparate” cu iPhone 7

iPhone 8 a avut ieri dezvaluite cateva rezultate care ar trebui sa ii confirme performantele pe care ni le va oferi din toamna, cand va fi lansat oficial. Mai exact, conform acestor presupuse rezultate de performante obtinute in aplicatia Geekbench 4, iPhone 8 ar putea obtine scoruri de pana la 8500 de puncte cu noul procesor, cu peste 2000 de puncte mai mari decat ale actualelor smartphone-uri Android.

iPhone 8 va avea un chip A11 ale carui performante se vor apropia foarte mult de cele ale chip-ului A10X implementat de catre Apple in iPad Pro 10.5 inch lansata in vara. Aceasta tableta obtine un scor de 9300 de puncte in Geekbench 4 multumita celor 6 nuclee ale procesorului, cu 2 mai multe decat cele din procesorul iPhone 7, deci iPhone 8 ar putea veni cu ceva similar incepand din aceasta toamna.

iPhone 8 are in clipul video de mai jos sugerata o posibila crestere in performante in raport cu iPhone 7 in cateva dintre task-urile noastre zilnice. Vorbim aici despre folosirea de aplicatii normale, incarcarea de jocuri, dar si utilizarea puterii de procesare pentru a edita clipuri video sau poze, iPhone 8 putand avea totusi performante mai bune pentru ca va avea un procesor produs folosind un proces de fabricatie diferit.

iPhone 8 va avea cu siguranta si un nou tip de RAM integrat de catre compania Apple, deci acel avantaj de 10 secunde al iPad Pro 10.5 inch in comapratie cu iPhone 7 ar putea fi mai mare. Desigur ca deocamdata nu stim sigur cat de mare va fi diferenta, insa aceste teste sugereaza faptul ca urmeaza sa avem aprte de surprize extrem de placute din partea companiei Apple incepand din toamna acestui an.