iPhone 8 – Noul Procesor Intra in Productie

iPhone 8 are noul procesor deja in productie la taiwanezii de la TSMC, compania Apple cerand ca acesta sa fie disponibil in cantitati mari pentru lansare.

iPhone 8 este la ceva timp distanta de lansarea oficiala, insa asta nu a oprit compania Apple din a ordona ca productia procesorului sa inceapa deja in Asia. Compania TSMC, cea care produce in exclusivitate noul chip A11 cu procesorul iPhone 8, a inceput deja sa fabrice aceasta componenta pentru compania Apple, cateva milioane de unitati trebuind sa fie pregatite pana in septembrie, octombrie, sau poate chiar noiembrie.

iPhone 8 va avea un chip A11 care ar urma sa fie produs folosind un proces de fabricatie de 10nm, un avans tehnologic imens in comparatie cu chip-ul A10 din iPhone 7. TSMC nu produce doar noul chip A11 pentru iPhone 8, ci si un chip Kirin 970 pentru cei de la Huawei, ei avand nevoie de acest nou chip pentru viitoarele modele de smartphone-uri pe care le vor lansa pentru a concura cu cel nou al Apple.

iPhone 8 are noul chip A11 in productie de acum, insa cei de la TSMC vor incepe productia pentru chip-urile Huaweia bia in luna septembrie, deci la mai bine de o luna distanta. Conform informatiilor de astazi, Huawei Mate 10 urmeaza sa beneficieze de acest nou chip Kirin produs de catre TSMC in tandem cu cel al A11 pentru iPhone 8, asa ca este clar ca acel competitor va fi lansat tot in toamna.

iPhone 8 – noul procesor intra in productie

iPhone 8 va creste, impreuna cu noul smartphone Huawei, incasarile celor de la TSMC cu pana la 10% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Vorbim despre multe miliarde de dolari pe care TSMC ii va lua de la compania Apple pentru a fabrica noul chip A11 care va ajunge in iPhone 8, cei din Cupertino fiind dependenti de TSMC in momentul de fata, asa cum erau acum cativa ani dependenti de Samsung.

iPhone 8 a avut astazi divulgate si primele informatii privind performantele procesorului din chip-ul A11, semn ca ele ar putea fi 100% adevarate. Acestea ne-au spus ca procesorul din iPhone 8 ar urma sa ofere performante cu pana la 35% mai bune in comparatie cu cele oferite de catre chip-ul A10 al iPhone 7, asa ca ramane doar de vazut daca tot ceea ce este prezentat acum se va dovedi a fi adevarat.

“Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) has reportedly begun mass production of 10nm chips in the third quarter by fulfilling orders for Apple’s A11 chips, as well as HiSilicon’s Kirin 970-series.While stepping up production for chips for use in the upcoming iPhone devices, TSMC will enter mass production of 10nm chips for HiSilicon’s Kirin 970-series SoC in September.”

iPhone 8 are nevoie de un procesor foarte bun pentru a putea concura cu terminalele Android care au procesoare din ce in ce mai bune in ultimii ani. Apple nu a dezamagit vreodata cand a venit vorba despre performantele smartphone-urilor si cu siguranta nu va dezamagi nici in cazul iPhone 8, chiar daca nu multa lume se asteapta ca performantele din noul chip A11 sa fie extraordinar de mari.

iPhone 8 procesor productie