iPhone 8 – Noul Procesor Intra in Productie

iPhone 8 are noul procesor deja in productie la taiwanezii de la TSMC, compania Apple cerand ca acesta sa fie disponibil in cantitati mari pentru lansare.

iPhone 8 este la ceva timp distanta de lansarea oficiala, insa asta nu a oprit compania Apple din a ordona ca productia procesorului sa inceapa deja in Asia. Compania TSMC, cea care produce in exclusivitate noul chip A11 cu procesorul iPhone 8, a inceput deja sa fabrice aceasta componenta pentru compania Apple, cateva milioane de unitati trebuind sa fie pregatite pana in septembrie, octombrie, sau poate chiar noiembrie.

iPhone 8 va avea un chip A11 care ar urma sa fie produs folosind un proces de fabricatie de 10nm, un avans tehnologic imens in comparatie cu chip-ul A10 din iPhone 7. TSMC nu produce doar noul chip A11 pentru iPhone 8, ci si un chip Kirin 970 pentru cei de la Huawei, ei avand nevoie de acest nou chip pentru viitoarele modele de smartphone-uri pe care le vor lansa pentru a concura cu cel nou al Apple.

iPhone 8 are noul chip A11 in productie de acum, insa cei de la TSMC vor incepe productia pentru chip-urile Huaweia bia in luna septembrie, deci la mai bine de o luna distanta. Conform informatiilor de astazi, Huawei Mate 10 urmeaza sa beneficieze de acest nou chip Kirin produs de catre TSMC in tandem cu cel al A11 pentru iPhone 8, asa ca este clar ca acel competitor va fi lansat tot in toamna.

iPhone 8 – noul procesor intra in productie

iPhone 8 va creste, impreuna cu noul smartphone Huawei, incasarile celor de la TSMC cu pana la 10% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Vorbim despre multe miliarde de dolari pe care TSMC ii va lua de la compania Apple pentru a fabrica noul chip A11 care va ajunge in iPhone 8, cei din Cupertino fiind dependenti de TSMC in momentul de fata, asa cum erau acum cativa ani dependenti de Samsung.

iPhone 8 a avut astazi divulgate si primele informatii privind performantele procesorului din chip-ul A11, semn ca ele ar putea fi 100% adevarate. Acestea ne-au spus ca procesorul din iPhone 8 ar urma sa ofere performante cu pana la 35% mai bune in comparatie cu cele oferite de catre chip-ul A10 al iPhone 7, asa ca ramane doar de vazut daca tot ceea ce este prezentat acum se va dovedi a fi adevarat.

“Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) has reportedly begun mass production of 10nm chips in the third quarter by fulfilling orders for Apple’s A11 chips, as well as HiSilicon’s Kirin 970-series.While stepping up production for chips for use in the upcoming iPhone devices, TSMC will enter mass production of 10nm chips for HiSilicon’s Kirin 970-series SoC in September.”

iPhone 8 are nevoie de un procesor foarte bun pentru a putea concura cu terminalele Android care au procesoare din ce in ce mai bune in ultimii ani. Apple nu a dezamagit vreodata cand a venit vorba despre performantele smartphone-urilor si cu siguranta nu va dezamagi nici in cazul iPhone 8, chiar daca nu multa lume se asteapta ca performantele din noul chip A11 sa fie extraordinar de mari.

iPhone 8 procesor productie

27 COMENTARII

  1. Face sigur afacere foarte buna. Si mai ieftin, si mai bun si cu mai multe functii, si foto mai bun, si ecran mai bun, si bateria va tine mai mult, stylus… E baiat destept daca ia Note 8. Daca ia Iphone 8 va lua ceea ce tu ai de vreo 3 ani doar ca acum are ecran Oled de la Samsung care va fi ceva mai bine integrat intr-o carcasa umila. Pam-pam!

  2. Ia uite ca ati aflat si voi de ppi. Pana acum 3 ani nici ecran de peste 5 inci nu era necesar ca nu avea Iphone. Iar pana la Iphone 8 pe zvonuri nici Oled (nu mai zic Amoled sau Superamoled) nu era mai bun ca LCD-ul ala invechit denumit Retina, nici rezolutie mai mare de Full Hd nu era necesara, doar pt ca Iphone nu le avea, si inca nu le are, si ca “ochiul uman nu percepe mai mult. Cand le va avea va fi “inovatie”, dar tarziu, foarte tarziu si gratie Samsung. Veti fi nevoiti sa faceti sedinte de adaptare, sa va educati ochii pe asa ceva. Veti simtii ca ati deschis ochii… Prin decembrie va vom putea ura “Bun venit in era display-urilor adevaratelor smartphoneuri!” Dar doar display-uri veti avea mai sus. In rest, acelasi limited, pardon limitat-edition.Pam-pam!

  3. Nu va fi prostanac daca ia Ip8. Va fi doar nedocumentat, poate usor incult, poate putin masochist ca ii place sa fie fraierit, sau fan inrait. Prostanac nu. Nu o sa fie prostanac, cum sa fie prostanac? Dar il va durea sufletul cand o sa vada la altii ce au pe telefoanele lor si el nu poate. Nu poate, cum sa poata? Nu poate, ca el are Iphone. Daca avea altceva, avea si el ce au altii, dar el nu are. Ca el e iphone-ist, nu e altceva. Si el nu are habar de tehnologia din 2017, cum sa aiba? Nu are habar, ca el nu are smartphone. El are Iphone ???

  4. DOAMNEEEE…..serios, ori mi-ai citit comentariile legate de aceasta treaba, ori subliniezi ceea ce i-am tot zis si eu
    “Va fi doar nedocumentat, poate usor incult, poate putin masochist ca ii place sa fie fraierit, sau fan inrait.”

  5. da iphone va avea amoled de ultima generatie…si e ok, am apreciat si eu cel din s7 si s8…dar apreciez ca nu am avut amoled din iphone 4…pt ca acel amoled din s1 s2 nu mi-au placut deloc
    Ma rog, sa vina, si sa speram ca nu va avea probleme cu burn in

  6. Steve Jobs a fost un vizionar. Un geniu. Din pacate, o data cu moartea lui, si Apple s-a impotmolit grav. Lucru care nu e greu de vazut de la distanta si cu ochiul liber. De atunci Apple bate pasul pe loc, iar alte companii ofera produse net superioare lor. Cel putin pe segmentul smartphone.

  7. Apple exercita o atractie aproape ca partea intunecata din Star Wars. E de ajuns sa vezi ceva de la apple si te prostesti de cap?

  8. Androidul și va arăta adevărată putere cu smartphone-ul care va avea procesor produs de Google. Deocamdată, Apple își produce procesorul după schițele proprii și își poate optimiza iOS-ul în funcție de procesor.
    Imaginați-vă cum va rupe Android când va fi optimizat pe procesorul Google!

  9. @SRB… eu am acum iphone 6s 32gb
    Argumenteaza te rog de ce as schimba cu ip7 chiar 8 cand va aparea !? Ca eu de la 5s in sus nu mai vad nici un motiv cu adevarat pt a face upgrade… ( exceptie marimea ecranului ) …

  10. asta clar…nu au cum, iar daca iphone 8 va veni cu promotion deja iphone ca fluiditate UI va fi peste orice cu 2 clase, chiar cu o clasa si peste iphone 7

  11. pai, de la 6s la 8 daca vrei fluiditate prin promotion,true tone, camera, AR, sonor mai puternic ca sa poti auzi telefonul in cam orice mediu, vibratii mai puternice, OLED, baterie mai buna, sa nu uitam i8 se pare ca va merge pe autonomia iphone plus si nu a iphone normal, deci te astepti la 10 ore usage, sau in cazul tau la vreo 4-5 ore in plus ca usage. daca ai masina cu incarcare prin inductie inca un mini plus, design compact cu un display clar mai mare fata de 4.7″, diferenta fizica intre 6s si i8 va fi cum este la ipad pro 9.7″ la 10.5″ deci infima, airplay 2,mai sigur, din ce am inteles s-ar putea sa se renunte la touchid in detrimentul facial recon ce va face scanarea ori la secunda, ori la 30 sec ori la minut sa vada daca persoana ce fol telefonul estea cea autorizata,daca nu blocandu-se automat
    Si astea doar ce stim si banuim, sigur Apple va mai face 1-2 anunturi de care nu stim momentan

  12. Un glumeț de pe mobilisiomo tocmai a scris ca iPhone 8 e rivalul lui S7 sau Mi6 sau cum cred se numește kkatul ala.

  13. Intre timp , Apple nu are inca un processor de telefon care sa depaseasca vechiul procesor din S7 .
    Am vazut scorul postat de zaone pt 7Plus-ul lui , este 5840 parca , iar S7 scoate 5960.
    Dar imi place cum se repeta intr-una cat de tare e A10 . Ce sa mai vorbim de Exynos 8895 si SD 835 , care ii arata curul lui A10.
    Dar , daca pui cifrele de Geekbench pe masa, oile vor incepe cu scorul in Antutu , sau cu “testele de performanta” , de pe youtube care nu au nimic de a face cu puterea procesorului ci cu memoria libera disponibila .
    Si veti vedea ca atunci cand i8 va veni cu o rezolutie normal a ecranului , nu mizeria aia din i7 , si scorurile in Antutu vor fi mai modeste.
    In concluzie , asteptam sa vedem ce poate A11 , ca A10 nu a reusit sa intreaca nici anticul Exynos din S7 .

  14. Nici vorba – rom stock ,fara root, fara overclock – am testat . De altfel rom-ul modificat nu are nimic de a face cu scorul. Doar kernelul modificat poate da posibilitatea de overclock si dupa stiinta mea nu exista kernel modificat cu overclock pt Exynos 8890.