iPhone ti-ar putea Inlocui Buletinul in Viitor

iPhone si Apple Watch ar putea fi folosite in viitor pentru a ne inlocui buletinele, pasapoartele si alte documente pentru identificare emise de catre autoritatile guvernamentale. Totul este dezvaluit de catre compania Apple in cadrul unui brevet de inventie inregistrat in cursul zilelor trecute pentru compania americana, ea prezentand aplicatii care ar permite inregistrarea acestor documente in format digital.

iPhone ar folosi NFC pentru a citi chip-urile pasapoartelor electronice, sau a altor documente de identificare similare, informatiile fiind automat stocate intr-o aplicatie. Apple are deja aplicatia Wallet in care permite stocarea unei varietati de informatii in iPhone si Apple Watch, asa ca extinderea functionalitatii sale pentru documente de identificare nu ar fi chiar atat de greu de realizat de catre americani.

iPhone este descris in acest brevet de inventie ca avand capacitatea de a face aceleasi citiri pe care autoritatile le fac in momentul in care doresc sa citeasca informatiile din chip-ului unui pasaport. Desigur ca Apple ar trebui sa colaboreze si cu autoritatile pentru a putea implementa o asemenea functionalitate in iPhone, insa ideea in sine este excelenta si ne-ar putea scuti de purtarea documentelor fizice la noi.

iPhone poate fi transformat de catre cei de la Apple intr-un gadget foarte util, mai ales ca in unele tari el permite inclusiv renuntarea la cardurile bancare fizice. Apple poate prelua aceeasi idee si pentru a face uitate documentele fizice de autentificare, asa ca va fi interesant de vazut daca aceasta tehnologie va fi vreodata transformata in ceva real.

“In one embodiment, a computing device includes a short-range radio and a secure element. The computing device reads, via the short-range radio, a portion of credential information stored in a circuit embedded in an identification document issued by an authority to a user for establishing an identity of the user. The computing device issues, to the authority, a request to store the credential information, the request specifying the portion of the credential information.”

iPhone inlocui buletinul